Compania Fujifilm, împreună cu Institutul Naţional Japonez de Ştiinţe Industriale şi Tehnologie (AIST), a creat un material cu o proprietate uimitoare, aceea de a aduna căldura emisă de corp şi transformarea ei în energie electrică, potrivit Daily Mail.
Materialul poate detecta cele mai fine schimbările de temeperatură, chiar şi de un grad Celsius, ceea ce înseamnă că produce electricitate în momentul în care atinge pielea umană. Cu toate că materiale similare au mai fost inventate, acesta este cel mai eficient, având o capacitate mare de conversie şi fiind flexibil. Astfel, poate fi înfăşurat în jurul diferitelor părţi ale corpului.
Dispozitivul numit convertor termoelectric, va fi disponibil în scurt timp pe piaţă şi va putea fi folosit pentru a încărca un telefon mobil folosind propria noastră energie. Metoda inedită ar putea schimba modul tradiţional în care folosim bateriile încărcate electric pentru a alimenta un telefon. Invenţia a fost testată prin pornirea mai multor jucării, doar cu ajutorul căldurii generate de mâna unuia dintre oamenii de ştiinţă.
Cercetătorii se gândesc deja la numeroasele aplicaţii pe care le poate avea această nouă invenţie. Cu ajutorul unor panouri solare, pentru a face conversia mai eficientă, s-ar putea alimenta şi aparate electronice mai mari, cum ar fi laptopuri sau tablete. Chiar mai mult, un astfel de material ar putea fi lipit de pielea pacienţilor care trebuie să îşi încarce aparatele medicale.
Invenţia va fi prezentată la conferinţa Nanotech 2013 ce va avea loc în Tokio, la sfârşitul lunii martie.
Japonezii sunt cunoscuţi pentru alte invenţii inedite, cum ar fi bolul de supă cu suport de telefon sau injecţia care nu doare.