Inversiune termică, Moş Nicolae vine pe patine sau cu săniuţa. Toţi vom avea nas de elfi din cauza temperaturilor siberiene

După un weekend mult mai cald decât în mod normal pentru începutul lunii decembrie, un front rece aduce de luni un val de ploi și o scădere bruscă și puternică a temperaturilor, în special în vestul și nordul țării.
Filip Stan
03 dec. 2023, 18:33
Inversiune termică, Moş Nicolae vine pe patine sau cu săniuţa. Toţi vom avea nas de elfi din cauza temperaturilor siberiene

Inversiune termică de luni în toată ţara. O scădere a temperaturilor se va face simțită și în restul regiunilor, în special în centru și în sud-vest, urmând ca de luni valul de frig să acopere toată țara.

De duminică seară şi, mai ales pe parcursul zilei de luni, ploile se vor transforma în ninsori locale, în vest, nord și centru. În vest și în nord, maximele abia vor ajunge duminică la 2 grade, fiind așteptate și ninsori ușoare, iar în noaptea spre luni va fi ger, cu minime până la circa -7 grade.

Inversiune termică, sunt anunţate temperaturi de îngheţ

În sud-estul țării sunt așteptate ploi. Minimele vor scădea și în celelalte regiuni sub pragul de îngheț, cu excepția Munteniei, unde în noaptea spre luni minimele vor rămâne peste 0 grade. Luni, însă, valul de frig va ajunge și în sud-est, iar temperaturile minime vor scădea și acolo în noaptea spre marți sub pragul de îngheț.

Cum va fi iarna 2023-2024. Mihai Timu (ANM), precizări despre vreme

Potrivit meteorologului, iarna trecută a fost cea mai caldă iarnă la nivel european, media climatologică fiind depășită. Acesta a explicat că, din punct de vedere climatologic, după o vară fierbinte este de așteptat să avem o iarnă aspră.

„Anul trecut nu a nins în Alpi până spre primăvară și Dunărea a fost scăzută. A fost secetă într-o mare parte a Europei.”, a spus Val Vâlcu.

„Anul trecut cred că a fost o excepție. A fost cea mai caldă iarnă la nivel european, inclusiv în țara noastră. În toate lunile de iarnă am depășit media climatologică, nu mai punem în balanță luna ianuarie care e și cea mai caldă. Am avut o abatere de +5 grade și a fost chiar și o zi,undeva spre mijlocul lunii, când am bătut recordurile absolute ale lunii ianuarie.

Am înregistrat 23 de grade în extremitatea de sud a continentului. De obicei așa se întâmplă, climatologic vorbind: după o vară foarte fierbinte, de obicei, vine o iarnă mai aspră și iată că nici nu am început bine iarna calendaristic și deja am avut unul, două episoade cam de iarnă în țară noastră.”, a spus Mihai Timu, potrivit DC NEWS

Inversiune termică anunţată şi de Accuwheater:

Unde va ninge abundent de Crăciun și de Revelion în România. Prognoza Accuweather actualizată

Prognoza Accuweather actualizată, meteorologii anunțând cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Așadar, dacă îți dorești o vacanță ca în povești, cu multă zăpadă, trebuie doar să alegi locul potrivit.

Meteo din bătrâni decembrie 2023, cu Mihai Voropchevici. „Tot ce cade din cer se transformă în lapoviţă şi ninsoare”. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Potrivit meteorologilor, în unele zone de munte va fi, cu siguranță, zăpadă de sărbători. ”În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a spus directorul executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

Cum va fi vremea de sărbători în Predeal
În Predeal nu va ninge în prima zi de Crăciun, însă în noaptea de Revelion se anunță ninsoare în toată regula, așadar dacî vei petrece noaptea dintre ani acolo te vei bucura de zăpadă din plin.

 

Cum va fi vremea de sărbători în Sinaia
Și în Sinaia zăpada va lipsi în prima zi de Crăciun, însă de Revelion va ninge puțin.

Inversiune termic şi în Vatra Dornei
Dacă pe Valea Prahovei nu va ninge de Crăciun, ai putea să alegi o altă locație. În Vatra Dornei, de exemplu, va ninge a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, urmând ca finalul anului să vină cu ninsori abundente.

Cum va fi vremea de sărbători în Borșa, Maramureș
Maramureșul de poveste oferă turiștilor sărbători de iarnă de vis, cu sau fără zăpadă. Chiar dacă pe 25 decembrie nu sunt anunțate ninsori, începând cu a doua zi de Crăciun va ninge aproape în fiecare zi până la finalul anului.

Citește și: Prognoza meteo. Ciclonul polar se întoarce, Moş Nicolae vine cu temperaturi de îngheţ. Unde va ninge abundent

Cum va fi vremea de sărbători în Sighetu Marmației
Dacă îți dorești zăpadă și frig de sărbători, Sighetu Marmației este locul perfect pentru a te bucura de toate acestea. Va ninge și de Crăciun, și în noaptea dintre ani.

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au mers la apartamentul închiriat în Halkidiki, dar au fost nevoiți să-și caute altă cazare: ”Am fost victima unei escrocherii”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Ministrul Mediului: Exploatația de Gaze din Neptun Deep va Continua conform Planului În Pofida Protestelor Greenpeace
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!