Inversiune termică de luni în toată ţara. O scădere a temperaturilor se va face simțită și în restul regiunilor, în special în centru și în sud-vest, urmând ca de luni valul de frig să acopere toată țara.
De duminică seară şi, mai ales pe parcursul zilei de luni, ploile se vor transforma în ninsori locale, în vest, nord și centru. În vest și în nord, maximele abia vor ajunge duminică la 2 grade, fiind așteptate și ninsori ușoare, iar în noaptea spre luni va fi ger, cu minime până la circa -7 grade.
În sud-estul țării sunt așteptate ploi. Minimele vor scădea și în celelalte regiuni sub pragul de îngheț, cu excepția Munteniei, unde în noaptea spre luni minimele vor rămâne peste 0 grade. Luni, însă, valul de frig va ajunge și în sud-est, iar temperaturile minime vor scădea și acolo în noaptea spre marți sub pragul de îngheț.
Cum va fi iarna 2023-2024. Mihai Timu (ANM), precizări despre vreme
Potrivit meteorologului, iarna trecută a fost cea mai caldă iarnă la nivel european, media climatologică fiind depășită. Acesta a explicat că, din punct de vedere climatologic, după o vară fierbinte este de așteptat să avem o iarnă aspră.
„Anul trecut nu a nins în Alpi până spre primăvară și Dunărea a fost scăzută. A fost secetă într-o mare parte a Europei.”, a spus Val Vâlcu.
„Anul trecut cred că a fost o excepție. A fost cea mai caldă iarnă la nivel european, inclusiv în țara noastră. În toate lunile de iarnă am depășit media climatologică, nu mai punem în balanță luna ianuarie care e și cea mai caldă. Am avut o abatere de +5 grade și a fost chiar și o zi,undeva spre mijlocul lunii, când am bătut recordurile absolute ale lunii ianuarie.
Am înregistrat 23 de grade în extremitatea de sud a continentului. De obicei așa se întâmplă, climatologic vorbind: după o vară foarte fierbinte, de obicei, vine o iarnă mai aspră și iată că nici nu am început bine iarna calendaristic și deja am avut unul, două episoade cam de iarnă în țară noastră.”, a spus Mihai Timu, potrivit DC NEWS
Inversiune termică anunţată şi de Accuwheater:
Prognoza Accuweather actualizată, meteorologii anunțând cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Așadar, dacă îți dorești o vacanță ca în povești, cu multă zăpadă, trebuie doar să alegi locul potrivit.
Potrivit meteorologilor, în unele zone de munte va fi, cu siguranță, zăpadă de sărbători. ”În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a spus directorul executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.
Cum va fi vremea de sărbători în Predeal
În Predeal nu va ninge în prima zi de Crăciun, însă în noaptea de Revelion se anunță ninsoare în toată regula, așadar dacî vei petrece noaptea dintre ani acolo te vei bucura de zăpadă din plin.
Cum va fi vremea de sărbători în Sinaia
Și în Sinaia zăpada va lipsi în prima zi de Crăciun, însă de Revelion va ninge puțin.
Inversiune termic şi în Vatra Dornei
Dacă pe Valea Prahovei nu va ninge de Crăciun, ai putea să alegi o altă locație. În Vatra Dornei, de exemplu, va ninge a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, urmând ca finalul anului să vină cu ninsori abundente.
Cum va fi vremea de sărbători în Borșa, Maramureș
Maramureșul de poveste oferă turiștilor sărbători de iarnă de vis, cu sau fără zăpadă. Chiar dacă pe 25 decembrie nu sunt anunțate ninsori, începând cu a doua zi de Crăciun va ninge aproape în fiecare zi până la finalul anului.
Cum va fi vremea de sărbători în Sighetu Marmației
Dacă îți dorești zăpadă și frig de sărbători, Sighetu Marmației este locul perfect pentru a te bucura de toate acestea. Va ninge și de Crăciun, și în noaptea dintre ani.