Proiectul anunțat de Ciolacu costă aproape un miliard de lei și va fi finanțat din bani europeni.
”Astăzi avem pe listă şi o investiţie foarte importantă pentru bucureşteni, modernizăm cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera. Este un proiect de aproape un miliard de lei, finanţat mai ales din bani europeni”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.
Premierul a mai spus că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti, şi speră ca din iunie Bucureştiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea şi poate să gestioneze acest serviciu public esenţial unei capitale europene.
”Sperăm ca din iunie Bucureştiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea şi poate să gestioneze acest serviciu public esenţial unei capitale europene”, a arătat Ciolacu.
Directorul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, a fost prezentat miercuri ca fiind candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru Primăria Capitalei şi imediat de miercuri seară a început să îşi prezinte programul pentru Bucureşti şi chiar parte din echipă.
Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat ce anume îl califică pentru a fi Primarul Capitalei, funcţia cu a doua cea mai mare reprezentare în România, după preşedinte, ca număr de voturi, dar şi oraşul cel mai greu de administrat şi cu cel mai mare buget
„Este un moment in care trebuie sa resetam total toata gandirea clasei politice vizavi de Bucuresti. Conducand cel mai mare spital din tara si cea mai mare facultate de medicina din tara, am interactionat cu multi politicieni si am analizat multe aspecte si am constatat o coeziune in punctele noastre de vedere, cu PNL si PSD.
Ma inteleg la fel de bine cu domnii Ciuca si Ciolacu, ambii doresc o resetare a abordarii, despre integrarea ideilor care vin din necesitatea oamenilor. Daca ne punem intrebarea cate probleme nerezolvate are Capitala, ar trebui intrebat domnul primar general Nicusor Dan.
Eu zi de zi fac 45 de minute spre o ora pana la munca, lucru care iti confera un profund disconfort. Sunt ore in care oamenii pot face altceva, iar in cazul meu, care sunt doctor, asta poate afecta si sanatatea oamenilor. Sa mergi intr-un parc, sa elimini stresul, sunt puncte pentru sanatate.
Exista un studiu care a dat niste solutii. Sistemul de semaforizare inteligenta in acest oras e implementat doar vreo 45-50%, este incomplet. Astfel ca nu exista un feedback suficient.
Sistemul acesta iti arata cum trec mijloacele de transport in comun pe zone. Nu avem benzi unice. S-a inceput, dar timid. La noi sistemul contorizeaza sambata si duminica si vezi ca stau masinile la stop, desi nu e nimeni in trafic.
Incepe sa explodeze inteligenta artificiala, deja o intalnim in toate domeniile. Daca am avea un transport public eficient, poate oamenii ar fi convinsi sa lase masinile si sa-l foloseasca. A schimba mentalitati e un lucru foarte greu, asta se stie. Daca vorbim despre trafic sunt multe masuri care ar putea fi luate.
Dar eu vreau sa fiu altfel de primar. Eu, in profesia mea, tratez oameni. Unui om ii pui un diagnostic si trebuie sa ii comunici si un tratament. Vestile nu sunt intotdeauna bune. Eu asta vreau sa fac, sa spun ce se poate si ce nu se poate. Daca vii si spui ca vei face raiul pe pamant, sa fim seriosi. Eu cred ca trebuie o abordare corecta.
Am auzit ani de zile de o autostrada suspendata, care a ramat mereu un vis irealizabil. Eu chiar nu vreau sa fac treaba aceasta, nu vreau sa mint pe nimeni.”, a declarat Cîrstoiu, la Antena 3.