Investițiile în infrastructură rămân prioritare pentru Guvernul Ciolacu. Noi proiecte importante anunțate de premier

De la preluarea mandatului de premier, Marcel Ciolacu a prioritizat investițiile în infrastructură, recunoscând importanța acestora pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții românilor.
Filip Stan
02 aug. 2024, 11:22
Investițiile în infrastructură rămân prioritare pentru Guvernul Ciolacu. Noi proiecte importante anunțate de premier

Sub coordonarea Guvernului Ciolacu, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a demarat o serie de proiecte ambițioase menite să modernizeze rețelele de transport ale României. În ultima ședință de guvern, Prim-ministrul a anunțat o nouă investiție – drumul express Bacău – Piatra-Neamț, o investiție de peste 9 miliarde de lei.

”Continuăm mările investiții în infrastructură și aprobăm proiectul drumului expres Bacău-Piatra Neamț în lungime de 51 de kilometri. Este o investiție de peste 9 miliarde de lei, îndelung așteptată de locuitorii din zonă și de mediul de afaceri local. Finanțarea este asigurată în special din fonduri europene, iar termenul de realizare este de patru ani. Alt proiect rutier important aprobat astăzi este drumul de legătură Pucioasa-Fieni, investiție de peste 680 de milioane de lei, finanțată tot din fonduri europene”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Guvernul Ciolacu a pus un accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare și aeriene. Obiectivele principale includ finalizarea autostrăzilor începute, modernizarea căilor ferate și extinderea aeroporturilor, toate acestea contribuind la creșterea competitivității economice a României și la îmbunătățirea conexiunilor cu restul Europei.

Zeci de șantiere deschise

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare este Autostrada Sibiu-Pitești, un tronson vital care va conecta rețeaua de autostrăzi a României cu coridoarele europene de transport. Recent, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sorin Grindeanu au inspectat lucrările de pe această autostradă, exprimându-și încrederea că termenele stabilite vor fi respectate și că proiectul va fi finalizat la timp.

”Vestea bună după discuţia cu constructorii este faptul că ne vom încadra în termenul asumat al lucrării. (…) O lucrare pe care nu puteau să o execute pe timpul nopţii. Ştiu că nu a fost o perioadă uşoară, aproape o lună traficul oprit pe timpul zilei. Vestea bună este că Autostrada Sibiu – Piteşti, mult vorbită de toţi miniştrii transporturilor şi prim-miniştrii, pentru prima dată din vis devine realitate”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, după verificarea lucrărilor de defrişare de pe marginea DN 7.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul Transporturilor, au vizitat zilele acestea și alte șantiere precum cel de la drumul express Craiova – Pitești.

”O veste bună de la constructor: Se pare că o să finalizeze anul acesta cei 17 kilometri care erau primul tronson (…) Sunt 77 de kilometri din acest drum expres dintre Craiova şi Piteşti deja finalizaţi, rămânând ultimul tronson – tronsonul 4 – unde sperăm să închidem cât mai repede”, a precizat premierul Ciolacu, în timpul vizitei pe șantier.

Sute de kilometri noi de autostradă, în 2024

Finalul lunii iulie a venit cu vești bune pentru șoferi. A fost deschisă circulația pe ultimii 10 kilometri ai lotului 1 din A0 Sud. Astfel, în plin sezon estival, două treimi din secțiunea sudică a A0 are asigurată conexiunea cu Autostrada Soarelui.

În acest moment, rețeaua națională de autostrăzi și drumuri expres atinge cifra de 1.111 km, asta în condițiile în care, la începutul anului, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a asumat că anul acesta vor fi dați în folosință 250 de km de drum de mare viteză.

Citește și: Marcel Ciolacu, poziţie fermă în scandalul acuzaţiilor de harţuire de la SNSPA: „Eu modificarea pe care o fac săptămâna viitoare o fac pentru toate instituţiile publice. Registrul petiţiilor îl modific eu”

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Singura plajă din România unde găsești apă turcoaz ca-n Grecia. Te bucuri de nisip fin și eviți și aglomerația
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
Noi detalii șocante ies la iveală despre crima din Brăila. ULUITOR ce au descoperit polițiștii despre al doilea ADN
DailyBusiness
S-a anunțat lista românilor care vor primi 20.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Dovada clară că şi-a lăsat iubita şi s-a cuplat cu ispita! La Insula iubirii plângea după ea, dar a uitat-o instant
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Oponentul lui David Popovici, acuzat ca ar fi trișat! Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj: „Nu este posibil din punct de vedere uman”
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Explozie de gaze în Rusia: patru persoane decedate și 15 salvate într-un bloc din regiunea Sverdlovsk
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?