”M-am întâlnit azi cu sindicatul de la Uzinele Dacia, unul dintre cele mai importante din România, și am căzut de acord că trebuie sa existe un parteneriat între stat, sindicate si patronate, care să ne ajute pe toți să ne dezvoltăm! (…) Convingerea mea este că statul poate da cel mai mare sprijin acestui domeniu finalizând autostrăzile și drumurile expres! Iar, pentru uzina Dacia, autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova și finalizarea autostrăzii A0 a Capitalei sunt vitale!”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.
Se lucrează în prezent pe 770 de kilometri de autostradă și drum expres, inclusiv pe A1 Sibiu-Pitești. La începutul lunii decembrie ar putea fi dați în folosință 15 kilometri între Nodul Rutier Băiculești și Nodul Rutier Bascov, care fac parte de secțiunea Curtea de Argeș – Pitești, cu o lungime totală de 30 km, și care are termen de finalizare august 2025.
Lucrările pe această secțiune au ajuns la 86%, iar constructorul lucrează cu aproape 1200 de persoane și aproximativ 380 de utilaje. Și pe celelalte secțiuni lucrările avansează, iar pe secțiunea Tigveni-Curtea de Argeș se lucrează intens la cele două tuneluri care au 1.350 m lungime din care au fost excavați aproximativ 900 de metri. Dacă lucrările continuă în același ritm, lucrările s-ar putea finaliza în 2026, deși termenul de finalizare este 2027.
În ultimii trei ani, de la preluarea ministerului Transporturilor de către PSD, au fost dați în folosință 225 de kilometri de autostradă și drumuri expres, adică 20% din cei 1.115 km de drumuri de mare viteză. Doar în 2024, Guvernul Ciolacu a alocat fonduri record de 20 de miliarde de lei.
Autostrăzile care se află în lucru în acest moment, îi depășesc pe cei pe care se circulă, fiind în lucru 770 km de autostradă și drumuri expres, iar în licitație sunt alți 492 km. Dacă se menține acest ritm, în 2029 am putea avea peste 2.000 de km de drum expres și autostrăzi.
Obiectivul PSD este ca, în următorii 5 ani, toate regiunile țării să fie conectate cu drumuri de mare viteză, astfel încât să contribuie la rata de creștere economică a județelor conectate de cel puțin 1 punct procentual.
”Generăm oportunități economice pe tot teritoriul național, să reducem decalajele de dezvoltare cu 15% și să determinăm un efect de multiplicare de peste 40 miliarde de euro în economie, în urma investițiilor în infrastructură”, se arată în Planul pentru România al lui Marcel Ciolacu.
PSD și Marcel Ciolacu au demonstrat că sunt cei care cresc veniturile românilor, salariul minim și pensiile. Calea sigură pentru România trebuie să conțină reindustrializarea economiei naționale și finalizarea autostrăzilor, oferind în același timp tuturor românilor, din țară și din diaspora, acces egal la sănătate și educație și un program național de protejare a tinerilor de droguri.
Articol susținut de PSD