Practic, cererea de obligațiuni românești a fost atât de mare, încât a făcut ca dobânda pentru acestea să scadă la un nou minim istoric. Prin această tranzacţie, România prefinanţează parţial necesităţile de finanţare externe aferente anului 2015, consolidând nivelul rezervei financiare în valută, se mai arată în comunicat.
Aceasta este o nouă dovadă a credibilității de care se bucură România în rândul investitorilor străini, ca urmare a politicilor economice promovate în ultimii doi ani și jumătate. Dobânda mică pe care o au aceste obligațiuni înseamnă că acești bani vin cu un cost foarte mic, iar umătoarele guverne nu vor fi împovărate de plata datoriilor făcute de predecesori, așa cum se întâmplă astăzi, când Guvernul Ponta se vede nevoit să acopere găurile lăsate de guvernele PDL.
În ceea ce priveşte alocarea obligaţiunilor, acestea au mers către investitori diferiţi din Germania /Austria (23%), Marea Britanie (18%), Europa Centrală şi de Est (12%), Italia (10%), România (10%), SUA nerezidenti (9%), restul Europei (9%), Benelux (5%) şi Asia si Orientul Mijlociu (4%).