Ioan Gyuri Pascu a murit. Vestea morţii actorului Ioan Gyuri Pascu a căzut ca un trăsnet peste artiştii care l-au cunoscut. Monica Anghel este profund afectată de deces, la fel şi Liana Stanciu.
„Îmi vin asa amintiri… ma gandesc cand… nu stiu, mi-e greu. Era un om foarte sensibil, extrem de sensibil, desi pe scena era mereu vesel si ne facea sa radem cu gura pana la urechi, era sensibil si avea nevoie de dragoste, de foarte multa atentie si era si un om care la randul lui stia sa ofere acest lucru”, a spus cu lacrimi în ochi Monica Anghel.
„Îmi pare rau, şocată citesc… ce mult a insemnat pentru noi sa il vedem jucand, cântând. E greu de crezut ca nu mai e eoarte tanar, a avut multe, foarte multe de spus, mi se pare foarte trist”, a declarat Liana Stanciu la România TV.
„Dumnezeu sa il odihneasc! Un prieten atata de bun… am fost in multe spectacole, aveam de gand, am stat de vorbă, sa realizam impreuna un spectacol asa cum faceam pe vremuri cu Florian Pitis. Sunt dărâmat, răvăşit şi îmi pare atât de rău”, a spus Mircea Vintila.
Ioan Gyuri Pascu a fost unul dintre membrii de bază al grupului umoristic Divertis. A jucat şi în filme, piese de teatru, dar a cântat și mai multe stiluri de muzică. Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe 31 august 1961, în localitatea Agnita. A fost muzician, actor, iar din 1987, membru de bază al grupului de umor Divertis.
Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu. Ioan Gyuri Pascu a jucat și în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. Vezi: Ioan Gyuri Pascu a murit. Imagini de colecţie cu unul dintre cei mai iubiţi actori VIDEO
Ioan Gyuri Pascu s-a născut, la 31 august 1961, la Agnita, judeţul Sibiu. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă, din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca. A debutat în 1978, în trupa „Trandafirii Negri”, din Mediaş – vocal şi chitară ritmică. În 1987 a devenit membru în grupul „Divertis”, alături de care a încântat publicul timp de peste 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio şi televiziune. În 1992 a format trupa „Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers”, cu care participă la festivaluri internaţionale de jazz şi blues, precum şi la festivaluri de rock. În 1992 înfiinţează, împreună cu Daniela Marin, prima casă de discuri independentă din ţară, „Import Service Tempo”, denumită ulterior „Tempo Music”. Ioan Gyuri Pascu a jucat în filmele „O vară de neuitat” în regia lui Lucian Pintilie şi „Occident” (2002), regizor Cristian Mungiu.
Din discografia sa menţionăm: „Mixed Grill’ (1993), „Maşina cu Jazzolină” (1994), „Gânduri nevinovate” (1997), „Lasă” (2000), „Stângul de a visa” (2002), „Prinde o stea” (2003), „Jocul de-a joaca” (2006) ş.a. În 2007 îi apare albumul „La jumătatea vieţii”. A plecat din grupul Divertis în 2007 şi s-a ocupat de spectacole, piese de teatru şi turnee prin ţară. A fost protagonist în spectacolul „Vicontele” de Eugen Ionescu, în regia Luminiţei Văleanu – spectacol muzical cu păpuşi (în coproducţie cu Teatrul de Păpuşi „Puck”), care a avut premiera în deschiderea stagiunii 2007-2008 a Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. La acest spectacol Ioan Gyuri Pascu a semnat şi muzica.
A jucat în rolul lui Cadâr, din „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ioan Popa, în regia lui Doru Ana, efectuând numeroase turnee cu această piesă. Din toamna lui 2009 s-a alăturat din nou echipei „Divertis”, acum „Divertis: Land of Jokes”, în rolul „Nemuriciului”. În decembrie 2009, a fost invitatul special al celebrului Harlem Gospel Choir, într-un proiect inedit, dedicat special publicului român, spectacolul fiind inclus în turneul mondial „Concert of Hope/Remembering Michael Jackson”. Din 2011 face parte din „Distractis Show”, un nou program, într-un stil deja consacrat: satiră politică lângă umor elegant, spontan, improvizat, foştii „Divertişi” revenind după 11 ani la televiziunea publică, unde au mai putut fi urmăriţi în perioadele 1990-1993 şi 1998-2000.