Ioan Lascăr a spus că la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti este Secţie de Arşi, dar că nu este funcţională „astfel că am profitat de Secţia de Terapie Intensivă”.
„La noi au ajuns patru pacienţi: trei erau de la a doua deflagraţie, iar o fată de 19 ani din primul accident. Noi am putut să asigurăm condiţii corespunzătoare la Terapie Intensivă. Noi avem Secţie de Arşi, dar nu este funcţională. Unul dintre pacienţi, poliţist, care era la anchetă, este cel mai grav caz de la noi. Are arsuri pe 75% suprafaţă corporală, aproximativ jumătate din această suprafaţă este cu arsură profundă de grad III. A fost operat în regim de urgenţă, acum este la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, este intubat. Ceilalţi au arsuri grave, toţi au presupus tratament chirurgical acompaniat de tratament de terapie intensivă„, a declarat Ioan lascăr, şef Clinică Chirurgie Plastică – Microchirurgie reconstructivă – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.
Cei doi poliţişti şi patronul firmei de gaze aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală după explozia de la Sighetu Marmaţiei au fost operaţi luni dimineaţă, unul dintre poliţişti fiind în stare foarte gravă, având arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului, potrivit Mediafax.
La Spitalul de Arşi au ajuns 11 persoane în urma exploziilor de la Sighet. De marţi vor înceape operaţiile pacienţilor.
Unul din aceştia este în stare gravă, el având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Doar viaţa acestuia este pusă în pericol, restul o să rămână cu semne. Pricnipalul obiectiv este reanimarea lui. Trei sau patru pacienţi sunt la terapie intensivă, restul au arsuri grave.