Tribunalul Dâmboviţa a decis, luni, să amâne până pe 22 ianuarie pronunţarea privind cererea de eliberare condiţionată depusă de Ioan Nicolae.
La şedinţa de judecată de luni, procurorii au cerut documente care să ateste că afaceristul a scris cele cinci lucrări ştiinţifice care stau la baza cererii de eliberare.
Pe 21 octombrie, Judecătoria Găeşti a decis eliberarea condiţionată a miliardarului Ioan Niculae, însă decizia nu a fost defintivă şi a fost atacată de procurorii anticorupţie.
CITEŞTE ŞI Ioan Niculae poate fi eliberat. Cum motivează judecătorii această decizie
Ioan Niculae a fost condamnat, pe 2 aprilie 2015, de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul „Mita la PSD”.
Pentru că are peste 60 de ani, el trebuia să execute o treime din pedeapsă. Pe 21 octombrie, instanţa a decis eliberarea condiţionată, dar DNA a făcut apel.
Ioan Niculae a executat doar opt luni de închisoare din pedeapsa de 914 zile pe care a primit-o, însă magistraţii susţin că a avut un comportament ireproşabil dupa gratii.
Ioan Niculae a scris cinci cărţi în perioada în care s-a aflat în detenţie şi a reuşit să-şi scadă astfel pedeapsă. De asemenea, el a participat la mai multe activiăţi în cadrul penitenciarului.
CITEŞTE ŞI Ioan Niculae poate fi ELIBERAT CONDIŢIONAT. Miliardarul a efectuat 6 LUNI de ÎNCHISOARE