Ioana Mihăilă ar putea fi noua propunere a alianței USR-PLUS pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății. Aceasta a fost preşedinte PLUS Bihor.
Vlad Voiculescu a declarat, vineri, în cadrul conferinţei de presă, că dacă aceasta va fi noul ministru al Sănătăţii, va avea parte de toată susţinerea sa
„Dacă aceasta va fi decizia Alianței USR PLUS, ca dr. Oana Mihăilă sau altcineva să meargă să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susținerea mea. Nu e vorba numai de mine, ci de întreaga echipă.
Ca să fie foarte clar, am intrat în politică, eu și colegii mei, să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta. Cu siguranță voi pune umărul și de acum încolo și cu siguranță pentru cei care vor o schimbare și pentru cei care împărtășesc valorile de adevăr, profesionalism, de transparență voi fi în continuare un partener”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii.
Cine este Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă de la USRPLUS a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu publicată în Monitorul Oficial.
„Primii ani și vacanțele mi le-am petrecut la țară, într-un sat mic din comuna Lăzăreni. Acolo am învățat să iubesc natura, dar și să apreciez munca: pentru bunicii mei cea mai mare rușine erau o casă și o grădină neîngrijite, iar cel mai mare păcat era lenea.
Studiile preuniversitare le-am făcut în Oradea. Îmi amintesc cu drag de arborii Sequoia din curtea Școlii Generale 14, de Parcul Petőfi, unde ne petreceam după-amiezele de vară, de colegii și de profesorii de la Liceul ”Mihai Eminescu”, și de pasiunea pe care am avut-o pentru științele exacte: fizica și chimia.
În 1999, m-am mutat în Cluj-Napoca, ca proaspătă studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”. În timpul facultății, am activat ca voluntar în organizațiile studențești, derulând alături de colegii mei activități de educație sexuală și sanitară în școlile din județul Cluj.
În vacanțele de vară am muncit prin programul ”Work and Travel” în SUA, experiențe extrem de utile din toate punctele de vedere. După facultate, am rămas în Cluj, unde am făcut rezidențiatul. Clujul a fost pentru mine un mediu excelent pentru dezvoltarea competențelor profesionale, dar și un oraș cu o viață culturală intensă și diversificată. În anii petrecuți în Cluj am văzut cum poate înflori un oraș dacă susține tinerii, organizațiile non-guvernamentale, activitățile culturale și antreprenorii.
Am revenit în Oradea la finalul anului 2010.
În 2011 am înființat împreună cu soțul meu o clinică medicală care s-a dezvoltat constant, atât ca număr de angajați, cât și ca adresabilitate. Pentru că administrarea unei afaceri era pentru noi un domeniu complet necunoscut, am învățat noțiuni de economie, am participat la workshop-uri de antreprenoriat și la cursuri de elaborarea de proiecte, comunicare și marketing. Am depășit cu greu barierele birocratice, am fost descurajați de instabilitatea legislativă, am investit continuu pentru a ne crește șansele în concurența acerbă cu marile companii de servicii medicale. Cu sprijinul și dedicarea unei echipe competente și harnice, am reușit ca în 2019 să obținem la evaluarea ANMCS cel mai mare punctaj din țară pentru spitale neclasificabile.
În 2018, după participarea la protestele projustiție m-am înscris în Platforma România 100, unde am coordonat proiectul ”Caravana Medicală”, prin care am oferit gratuit servicii medicale de specialitate persoanelor din mediul rural. M-am înscris în PLUS din prima zi de existență a partidului, am coordonat campania locală de la alegerile europarlamentare și am fost desemnată prin vot, în urmă cu un an, președintele Filialei Județene PLUS Bihor.
Timp liber am tot mai puțin, dar când pot să fur niște clipe, ador să merg cu bicicleta cu copiii (Maia, fiica mea care are 12 ani și Marius de 7 ani). Îmi place să citesc sau să văd un serial, ori o comedie britanică”, aşa se prezintă cea care ar putea fi noul ministru al Sănătăţii.