Klaus Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul pentru intrarea în spaţiul Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că acesta l-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spaţiul Schengen.
Filip Stan
15 ian. 2015, 15:59
Klaus Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul pentru intrarea în spaţiul Schengen

Klaus Iohannis a afimat că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker şi „au acelaşi punct de vedere, pe tematica Schengen”.

„Domnul preşedinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spaţiul Schengen”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va continua discuţiile cu privire la demersul aderării României la Schengen, şeful statului a răspuns că, în mod evident, va face acest lucru, pentru că este o problemă importantă pentru România.

Este o problemă importantă pentru noi şi doresc să o discut cu toţi partenerii. Am constat cu bucurie că astăzi cei doi preşedinţi ( Donald Tusk şi Jean Claude Juncker, nr) au împărtăşit punctul meu de vedere că România poate şi trebuie să devină cât de repede se poate parte din spaţiul Schengen. În continuare voi avea întâlniri şi discuţii cu ceilalţi parteneri din Uniune pe această temă. Primele discuţii la începutul lunii februarie cu ocazia unei vizite combinate în Franţa şi Germania. Voi continua discuţia cu aceşti parteneri şi voi continua evident discuţiile până rezolvăm problema, sper”, a precizat şeful statului.

Preşedintele României a declarat că a avut o foarte mare plăcere să se întâlnească cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu care se cunoaşte de ceva vreme.

„Sunt foarte bucuros să vă spun că am găsit nu doar înţelegere ci şi punct de vedere aproape identic cu al meu la domnul preşedintele Junker, în mai multe puncte importante pentru România, pentru noi”, a anunţat Iohannis.

Şeful statului a arătat că a subliniat dorinţa sa şi a românilor de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană şi de a deveni membru, nu cu toate drepturile, pentru că şi acum avem toate drepturile, ci un membru acceptat şi respectat în nucleul Uniunii Europene”, a precizat Iohannis.

Iohannis, în vizită la Bruxelles: O prioritate a mandatului meu este aprofundarea integrării europene VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că ” unul din obiectivele cele mai importante din mandatul său este europenizarea completă a României”.

Klaus Iohannis a precizat totodată că un subiect discutat cu preşedintele Comisiei Europene s-a referit la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, el precizând că punctele de vedere au fost „practic identice” şi anunţând că în câteva zile vom avea un nou raport MCV.

Peste câteva zile, doar vom avea un nou raport pe această speţă, am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificatice în consolidarea instituţiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept , în consolidarea independenţei justiţiei”, a spus Iohannis.

Am avut puncte de vedere practice identice în această chestiune”, a mai adăugat preşedintele României.

Preşedintele a ţinut să precizeze în declaraţia de presă comună susţinută cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi concluziile discuţiilor cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precizând că a fost o întâlnire „foarte bună, amicală”.

„În esenţă, am discutat aceleaşi probleme şi sunt foarte bucuros să vă spun că am primit acelaşi tip de răspuns şi acelaşi tip de deschidere. Aceste două întâlniri mă fac să cred că pentru România vom avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează foarte mult”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a plecat, joi, la Bruxelles, în prima sa vizită externă ca preşedinte al României. În Belgia, Iohannis are programate întâlniri cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene şi ai NATO.

 
În programul vizitei de două zile a preşedintelui, sunt trecute întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
 
 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Ungurii vor Ținutul Secuiesc. Ungaria a pregătit lovitura în inima României. Există dovezi clare
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
După atacul ursului din Bucegi, un alt animal SĂLBATIC a luat cu ASALT LITORALUL. Turiștii de la Marea Neagra au fost îngroziți VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răspunsul viral oferit de o asiatică în momentul în care a fost întrebată dacă a mâncat câini sau pisici: „Soțul meu a găsit doi pisoi”. Videoclipul a stârnit numeroase reacții în mediul online
Capital.ro
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Românii pot călători în Thailanda fără viză pentru o durată de până la 60 de zile
MediaFlux
RUSIA vrea să DISTRUGĂ România! AMENINȚĂ Bucureștiul cu RACHETE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'