Iohannis, despre amânarea concursului de REZIDENŢIAT 2019: Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Ruşine, PSD!

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur Guvernul PSD după decizia de a amâna concursul de REZIDENŢIAT 2019. Şeful statului a acuzat Guvernul PSD că s-a apucat de organizarea examenului cu mare întârziere, în condiţiile în care este programat în noiembrie. "Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie?", a spus Klaus Iohannis.
Romania TV
05 oct. 2019, 10:31
Iohannis, despre amânarea concursului de REZIDENŢIAT 2019: Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Ruşine, PSD!

„O adevărată bătaie de joc la adresa românilor pe care şi-a permis-o PSD-ul si îşi permite şi în continuare. Auziţi, zice doamna Dăncilă că nu se poate ţine rezidenţitul tinerilor medici, fiindcă nu avem ministru al Educaţiei. Dragii mei, acuma se organizează rezidenţiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ti-ar fi ruşine PSD!”, a spus Klaus Iohannis, la reuniunea PNL de la Iaşi.
Iohannis a mai spus că normal ar fi fost ca detaliile despre rezidenţiat să fi fost cunoscute şi puse la punct cu cel puţin şase luni înainte să se ţină concursul. 
„Cel puţin cu jumătate de an înainte trebuia să ştie tinerii ce au de făcut”, a mai declarat Iohannis.

Examenul de rezidențiat din 2019, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, se amână pentru data de 8 decembrie, a anunţat, vineri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Sorina Pintea a declarat că Ministerul Sănătății a pregătit toate documentele necesare organizării examenului de rezidenţiat din 2019, dar din cauza faptului că nu există în acest moment un ministru al Educației, examenul nu se poate organiza. 

„Deși am sperat să nu ajungem în această situație și am sperat că vom avea un ministru al Educației în baza propunerii transmise de Premier la Președintele României, iată ca ne vedem nevoiți să luăm o decizie de amânare a concursului pentru binele celor care doresc să se specializeze pentru a-și îngriji și ajuta semenii”, a declarat ministrul Sănătății.

Pintea a explicat că pentru organizarea examenului de rezidenţiat sunt necesare şapte ordine de ministru, iar trei dintre acestea trebuie să fie semnate de ministrul Sănătăţii şi de ministrul Educaţiei.

Despre amânarea examenului de Rezidenţiat 2019 din cauza refuzului lui Iohannis de a semna un nou decret de numire a unui interimar la Educaţie a vorbit şi premierul Viorica Dăncilă.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'