Iohannis negociază deja nouă majoritate alături de Orban şi PNL. În seara asta le-a spus să guverneze cu USR! Preşedintele e în plină campanie electorală

Klaus Iohannis i-a convocat marţi seară pe mai mulţi lideri din PNL, dar şi pe premierul Orban, într-o întâlnire la Vila Lac. Preşedintele le-ar fi spus liberalilor să se pregătească de guvernare împreună cu USR. Şeful statului le-a transmis, de asemenea, şi mesaje de încurajare.
Mirabela Vasile
24 nov. 2020, 21:12
Iohannis negociază deja nouă majoritate alături de Orban şi PNL. În seara asta le-a spus să guverneze cu USR! Preşedintele e în plină campanie electorală

Iohannis negociază astfel noua majoritate care va fi în Parlament, după alegerile din 6 decembrie. Porivit surselor politice,  Preşedintele le-a mai spus celor de la PNL că pandemia de coronavirus a fost gestionată mulțumitor și că încep să apară rezultate pozitive, spune G4media.

Iohannis negociază noua majoritate parlamentară. Liberalii, instruiţi în şedinţă de Preşedinte

Şeful statului  le-ar mai fi transmis celor din PNL că, dacă pandemia evoluează pe o pantă descendentă, nu va mai fi nevoie de impunerea unor noi restricții pe viitor. Totodată, acesta a spus că școlile nu ar trebui deschise până nu scad cifrele privind infectările și desele.

De altfel, Preşedintele a vorbit şi despre sondajele de opinie, care îi pune pe liberali în fruntea listei, în pofida închiderii şcolilor, pieţelor şi a tragediei de la Piatra Neamţ.

”Cel mai mult a pierdut PSD în urma incendiului de la Piatra Neamț, mai mult decât noi, în vreme de USR a fost cel mai câștigat”, a menţionat unul dintre liberali.

Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să transmită filialelor, ”care sunt puțin cam amorțite”, să se mobilizeze mai bine pe ultima sută a campaniei electorale. Totodată, acesta mulțumit de modul în care comunică miniștrii și guvernul. Aceştia au discutat şi despre Planul Național de Relansare și Reziliență, care urmează să fie făcut public săptămâna viitoare de guvern.

Cine a luat parte la întâlnirea la ceas de seară a Preşedintelui cu PNL

Printre liderii PNL care au participat la întâlnirea cu șeful statului s-au numărat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu și ministrul sănătății, Nelu Tătaru. De asemenea, au mai participat liderii grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu și, respectiv, Florin Roman. La întâlnire au mai fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, senatoarea Alina Gorghiu și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă să atace din nou liderii social-democraţi. Preşedintele spune că pesediştii sunt singurii vinovaţi pentru recordul de bolnavi de COVID de la secţiile ATI, şi a venit cu un atac acid şi în ceea ce priveşte pensiile speciale.

„Votul de pe 6 decembrie este esenţial pentru că România nu îşi mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generaţii au fost de sacrificiu şi de prea multe ori sacrificiile şi răbdarea oamenilor au fost în zadar.

PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe, în ciuda încercărilor de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne aceeaşi formaţiune retrogradă a baronilor roşii, tributară unui mod de a face politică pe care cetăţenii nu îl mai tolerează şi nu şi-l mai doresc.

Ce dovadă a faptului că PSD nu a înţeles nimic şi acţionează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ţine sub control pandemia. Cum poate fi catalogată altfel decât cinică şi iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putinţă bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deşi parlamentarii PSD ştiu foarte bine că nu sunt bani pentru astfel de măsuri.”, a spus Preşedintele.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru. Nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată”
 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'