KLAUS IOHANNIS: S-ar putea pune problema DEMISIEI lui Ponta dacă se prelungeşte scandalul cu cumnatul său

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la Digi24, că prelungirea scandalului de corupţie în care este implicat cumnatul lui Victor Ponta ar putea să determine în spaţiul public din ce în ce mai multe solicitări de demisie a primului-ministru.
Filip Stan
19 feb. 2015, 19:56
KLAUS IOHANNIS: S-ar putea pune problema DEMISIEI lui Ponta dacă se prelungeşte scandalul cu cumnatul său

Întrebat dacă se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat cumnatul său, Iulian Herţanu, Klaus Iohannis a răspuns: „Deocamdată sunt foarte la începutul acestor cercetări, nu mă pronunţ”.

Totuşi, Iohannis a amintit precendentul scandalului în care încă este implicat fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu, scandal ce a provocat solicitări de demisie a lui Traian Băsescu.

Iohannis a amintit că el nu a exploatat acest subiect, chiar dacă era campanie electorală, dar când a fost întrebat ce ar face într-o asemenea situaţie, a răspuns: „Aş demisiona”.

Iohannis l-a avertizat pe premier că şi poate ajunge şi el în aceeaşi situaţie în care s-a aflat Traian Băsescu.

Dacă se va prelungi această fază, atunci se va pune tot mai mult în spaţiul public această întrebare (privind oportunitatea demisiei – n.red.).  Răspunsul poate veni doar de la cel în cauză.

Am avut o situație similară, m-am ferit atunci, cu toate că era campanie electorală, să mă erijez în cineva care dă sfaturi, dar am spus că dacă aș fi fost eu în situația aia aș fi demisionat„, a spus Iohannis.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în dosarul „Canalizare la Comarnic”. Tot în arest ajunge si omul de afaceri Vladimir Ciorbă. În schimb, fostul consilier judeţean de Prahova Mihail Coman va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, şi administrator al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L, a fost reţinut marţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbare nelegală a destinației fondurilor europene şi evaziune fiscală.

Aceleaşi infracţiuni au fost reţinute în sarcina lui Mihail Coman, administrator/asociat la S.C. INDSERV S.R.L. Ploiești și S.C. INDSERV PROIECT S.R.L. Ploiești și angajat al S.C. Hidro Prahova S.A. în calitate de consilier al directorului general, şi Vladimir Ciorbă, administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov, S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. București și S.C. GEFAM PRO S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov.

Liviu Munteanu, administrator al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. începând cu data de 25.04.2014, a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, schimbare, nelegală, a destinației fondurilor europene şi evaziune fiscală.

În aceeași cauză sunt urmăriţi penal sub controlul judiciar Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeşean Prahova, pentru săvârșirea infracțiunilor de sprijinirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinirea unui grup infracțional organizat, şi deputatul Sebastian Ghiţă, tot pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'