Iohannis susţine propunerea ministrului Educaţiei privind contopirea vacanţelor din aprilie: Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noştri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că propunerea Ministerului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de prelungire a vacanţei de primăvară la o lună este "acceptabilă".
Alina Andrei
24 mart. 2021, 13:47
Iohannis susţine propunerea ministrului Educaţiei privind contopirea vacanţelor din aprilie: Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noştri

”Deja ştim că foarte mulţi copii învaţă online. Dacă numărul de pacienţi creşte – şi se vede că suntem într-o fază de creştere – cred că propunerea făcută de ministrul Educaţiei este acceptabilă să se contopească cele două vacanţe”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri în judeţul Dolj.

Klaus Iohannis crede că astfel poate fi eliminat „un factor semnificativ de răspândire a bolii”.

„Este complicat, înţelegem acest lucru, pentru părinţii care vor avea copii acasă, dar niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noştri”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

Vacanţa de vară se scurtează cu două săptămâni. Ministrul Educaţiei: „Vom avea un vârf al pandemiei în aprilie”

Vacanţa de vară se scurtează. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă vacanţa de Paşti de o lună: „Să permită o scădere a mobilităţii în luna aprilie, care va fi cea mai dificilă”

„Este vorba de o prelungire a vacanţei de primăvară cu două săptămâni. Calendarul valabil până acum prevedea o vacanţă de Paşte rit catolic între 2 şi 11 aprilie. De asemenea, prevedea o vacanţă pentru Paştele ortodox la finalul lunii aprilie până la data de 9 Mai. Deci aveam două vacanţe de primăvară separate de două săptămâni de cursuri. Introducând o vacanţă în aceste două săptămâni de cursuri, practic am scurtat vacanţa de vară. Am transferat două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a detaliat cum se va modifica structura actualului an şcolar.

„Semestrul doi în loc să se încheie pe data de 18 iunie se încheie pe data de 2 iulie. Examenul de bacalaureat se va derula exact la aceleaşi date planificate. Examenul de evaluare naţională pentru elevii claselor a 8-a în loc să înceapă pe 22 iunie, imediat după sărbătoarea de Rusalii de pe 21 iunie, va începe pe data de 5 iulie, este o diferenţă de două săptămâni. De asemenea, această adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza evaluările pentru clasa a 4-a şi a 6-a şi chiar pentru clasa a 2-a chiar dacă le mutăm din luna aprilie în luna mai. Are avantajul de a putea organiza pretestările pentru testele Pisa care se vor organiza anul viitor. Are foarte multe avantaje. Are dezavantajul pentru că duce anul şcolar cu două săptămâni mai târziu. Deci practic, micşorează vacanţa de vară cu două săptămâni”, a declarat ministrul Educaţiei.

Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naţională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie.

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Doliu la Hollywood. Un actor extrem de apreciat a murit într-un accident cumplit
Capital.ro
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru trafic de imigranți ilegali. A fost prins cu patru vietnamezi în mașină
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Vestea care le strică sfârșitul de an românilor. Totul se schimbă de la 1 ianuarie
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul de 5 stele în care Andra și Cătălin Măruță au petrecut Crăciunul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Dispar banii cash? Limită pentru cei care retrag numerar de la ghișeu sau de la bancomate
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Vladimir Putin transmite condoleanțe după prăbușirea unui avion în Kazahstan
MediaFlux
ALERTĂ AERIANĂ în România! Armata a DETECTAT o ȚINTĂ de mici dimensiuni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Solidaritate cu soția lui Petre Daea? „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi cu tăcerea; nimeni nu trebuie să trăiască în teamă” (ANES)