Ion Călinoiu va contesta ordinul de încetare a mandatului de preşedinte al CJ Gorj

Președintele revocat al Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, vineri, că va contesta în instanță ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului.
Iulian Tudor
18 mart. 2016, 12:09
Ion Călinoiu va contesta ordinul de încetare a mandatului de preşedinte al CJ Gorj

Ordinul de revocare nu are la bază niciun temei legal și pot să spun foarte simplu că este un abuz. Până voi demonstra pe calea instanței abuzul pe care trebuie să îl am în atenție, voi demonstra în instanță că ordinul va fi suspendat și revocat. Este pe rol în instanța judecătorească raportul de evaluare al ANI și ANI spune că rămâne executoriu după o hotărâre judecătorească rămasă definitivă. Luni va fi depusă contestația pentru suspendare„, a precizat Ion Călinoiu, potrivit Agerpres.

Prefectul județului Gorj, Gheorghe Paraschivu, a anunțat joi seara, că a fost întocmit referatul cu propunerea și proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj al lui Ion Călinoiu, urmare a stării de incompatibilitate.

Potrivit prefectul județului Gorj, Instituția Prefectului Județul Gorj a primit în data de 23 iunie 2015 Raportul de Evaluare numărul 24252/g /II /17.06.2015 al Agenției Naționale de Integritate privindu-l pe Ion Călinoiu, președinte al Consiliului Județean Gorj, referitor la starea de incompatibilitate.

În legătură cu acest raport s-a purtat corespondență cu mai multe instituții ale statului. Prin adresa numărul 7 119 din 18 februarie 2016 înregistrată la Instituția Prefectului Gorj cu numărul 2 716 din 22 februarie 2016, Curtea de Apel Craiova a comunicat hotărârile pronunțate în dosarele 944/54/2015 și 944/54/2015/a1 prin care a fost soluționată definitiv prima contestație la raportul de evaluare. Întrucât există și a doua contestație pe rolul instanțelor de judecată la același raport, a fost necesară efectuarea unei analize de către propria noastră structură care asigură asistența juridică. Serviciul verificare a legalității actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu și contencios administrativ a întocmit referatul cu propunerea și proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj al domnului Călinoiu Ion, urmare a stării de incompatibilitate. Drept urmare a fost emis Ordinul Prefectului Județului Gorj numărul 108 din 17 martie 2016„, a precizat Gheorghe Paraschivu.

Potrivit legii, Consiliul Județean se va întruni în ședință și va desemna unul dintre vicepreședinți la conducerea instituției sau va proceda la alegerea unui nou președinte.

A durat așa de mult pentru că am așteptat a adresă de la ANI care să ne răspundă la o adresă a noastră și din surse autorizate înțeleg că adresa este în drum spre noi și înțeleg că această adresă confirmă faptul că raportul a fost definitiv. Este un act administrativ unilateral cu posibilitate de contestare la Secția Contencios-Administrativ. Ordinul a fost emis, se va comunica atât domnului președinte Călinoiu Ion cât și CJ și secretarului județului, după care domnul președinte poate să îl conteste. Ordinul produce efecte de la comunicare și numai instanța de judecată este în măsură să îi suspende efectele”, a mai spus prefectul județului Gorj.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în formă continuată de către președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan cu funcția de președinte al CJ Gorj următoarele calități: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în perioada 1 septembrie — 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt — expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în perioada 1 iunie—31 iulie 2013.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă și are multe beneficii pentru sănătate
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Imaginea cu fiica sa i-a rupt inima: Este o durere pe care nu o pot descrie în cuvinte
Playtech.ro
Cum a apărut Carmen Iohannis în prima zi de școală. Toți au rămas mască, uluitor cum s-a îmbrăcat prima-doamnă
DailyBusiness
Lovitură pentru fumători! Se SCUMPESC toate țigările începând de azi!
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Elena Udrea stoarce lacrimi. Citiți acest mesaj!
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare
Cancan.ro
Carmen Iohannis NU mai ARATĂ cum știai! Soția președintelui și-a schimbat look-ul! Cum a apărut în prima zi de școală
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cât costă un buchet de flori în prima zi de școală! Ce preț au aranjamentele si coșulețele la florăriile din București
Capital.ro
Demisie de răsunet în televiziune. O celebră prezentatoare a părăsit pupitrul știrilor după 20 de ani: Mi-au ajuns
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Armata rusă cucerește o nouă localitate în estul Ucrainei
MediaFlux
BĂTAIE între ADELA POPESCU și RADU VÂLCAN! Totul a fost FILMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...