Ion Cristoiu, despre audierea în dosarul lui Kovesi: Trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar e cea pe care am văzut-o eu

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seară, că fotografia cu Laura Codruţa Kovesi pe care a văzut-o la dosarul de la Secţia pentru investigarea magistraţilor este ”o copie destul de stângace” care nu este clară şi ar putea fi contestată în instanţă. Jurnalistul susţine că a văzut la Belgrad, în telefonul lui Sebastian Ghiţă, o fotografie clară, parte a unei filmări, dar la dosar nu există decât o copie printată care nu a ieşit foarte bine.
Romania TV
21 mart. 2019, 16:23
Ion Cristoiu, despre audierea în dosarul lui Kovesi: Trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar e cea pe care am văzut-o eu

Ion Cristoiu a declarat, joi, că audierea de la Secţia pentru investigarea magistraţilor a durat aproximativ trei sferturi de oră.

”În dosarul cu Nicolae Popa există o acuzaţie de mărturie mincinoasă. Totul porneşte de la înregistrările lui Sebastian Ghiţă care, în ianuarie 2017, a susţinut că a avut o relaţie de prietenie cu doamna Kovesi şi că are şi înregistrări. De aici această isterie cu fotografia, de acolo a pornit. Domnul Sebastian Ghiţă nu mi-a arătat poza că sunt eu băiat simpatic, ci pentru că m-am dus la Belgrad să-i iau interviu. În urma acestor interviuri, parchetul s-a autosesizat şi doamna Kovesi a fost chemată, fără ca noi să ştim, într-un dosar clasat de Augustin Lazăr. În cadrul acestei anchete, doamna Kovesi a declarat că nu are nicio legătură cu domnul Ghiţă. Ea a negat întruna poza. Mi se pare normal că trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar este poza pe care am văzut-o eu”, a declarart Ion Cristoiu.


Acesta a exPlicat că poza pe care a văzut-o la Belgrad era mult mai clară decât cea care există la dosar.

”Din nefericire, eu am văzut poza în telefon şi mi s-a spus că este o imagine dintr-un film. Nu cred că la dosar este filmul, iar la dosar nu este pus telefonul. La dosar este o copie destul de stângace. Este o problemă aici (…) poza aia poate fi contestată în instanţă că nu e clară, nu e cea pe care am văzut-o eu. La dosar ea nu este dată nici pe telefon, nici pe stick, imagine. Ea a fost dată printată, la printare nu a ieşit atât de bine, nu se văd butoaiele. Nu este o poză de la Ghiţă acasă. Este de la Crama Budureasca. Sebastian Ghiţă nu apare, apare fosta soţie a lui Ghiţă, socrul său şi Laura Codruţa Kovesi”, a mai spus Cristoiu.

Acesta a mai afirmat că, din punctul său de vedere, nu este o fotografie furată, Kovesi ştiind că este fotografiată.

”Fotografia respectivă nu este o fotografie furată. Kovesi stă pe o laviţă, lângă este fosta soţie şi apoi vine socrul. Este limpede că unul dintre cei doi – nu Ghiţă – au rugat-o să facă o poză. Fotografia din punctul meu de vedere arată o relaţie de prietenie cu familia lui Sebastian Ghiţă”, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul susţine că Adina Florea a fost pusă pe gânduri de calitatea pozei.

”Am fost chemat, fundamental pentru orice anchetă, să confirm că aceasta este poza pe care o invocă Sebastian Ghiţă. Nu ştiu dacă mai are şi alte poze. Eu am văzut doar poza aceasta şi aş putea să spun că calitatea pozei o pusese pe gânduri şi pe Adina Florea. Mi-a spus asta. A zis: e o problemă, că poza asta…Eu am văzut o poză mult mai clară, nu am înţeles de ce nu s-a depus un stick”, a mai spus Cristoiu.

Citeşte şi: Ion Cristoiu, despre poza din cramă: Doamna Kovesi stă pe un fel de laviţă de lemn, la o cramă a domnului Sebastian Ghiţă

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat joi la Secţia pentru investigarea magistraţilor în legătură cu fotografia în care apare fost şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi depusă de Sebastian Ghiţă. Cristoiu a precizat că există o singură fotografie la dosar şi că aceasta nu este făcută acasă la Ghiţă, ci la crama Budureasca, care îi aparţine omului de afaceri. Şi fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost audiat, însă el a fost reţinut în declaraţii.

Jurnalistul a spus că audierea a durat în jur de 45 de minute. „Eu nu am fost niciodată la DNA, mie nu mi-au luat telefoanele. Au stat de vorbă înainte de mărturia propriu-zisă și am întrebat-o pe doamna procuroare Adina Florea dacă e oficial sau nu și mi-a spus că oficial sunt citat, dar a apelat la metoda telefonului.

Kovesi are două dosare. E cel legat de Nicolae Popa și cel cu Onea. În cel cu Nicolae Popa există o acuzație de mărturie mincinoasă. Totul pornește de la înregistrările lui Sebastian Ghiță. Într-una din înregistrări a susținut că a fost în relații de prietenie cu doamna Codruța Kovesi și că are și fotografii. De acolo a pornit. Asta a și fost una din mărturiile mele. Sebastian Ghiță nu mi-a arătat poza pentru că sunt eu băiat simpatic, ci pentru că m-am dus la Belgrad ca să-i iau interviu.

În urma acestor interviuri, Parchetul s-a autosesizat și doamna Kovesi a fost chemată, fără ca noi să știm, în legătură cu aceste acuzații într-un dosar care a fost clasat de către Augustin Lazăr. În cadrul acestei anchete, Kovesi a declarat că nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiță. Și atunci în mod normal, trebuia să se confirme dacă poza depusă la dosar e poza pe care am văzut eu”, a spus jurnalistul la Antena 3.

 

DailyBusiness
Intervenție DE ULTIMĂ ORĂ de la Guvern! Mii de români pot cere suspendarea ratelor
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Adevarul
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a fost călcată în picioare
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani. Sunt...'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ce cadou a primit o badantă româncă din Italia, din partea bătrânei pe care a îngrijit-o! Nepoților femeii nu le-a venit să creadă: „M-am simțit abandonată de voi toți”
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Inundațiile din Galați au afectat mii de locuințe și blocat drumuri
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!