Ion Cristoiu: La Cotroceni s-a petrecut o triplă MINUNE

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, pe blog, decizia de creştere a indemnizaţiilor demnitarilor, semnalând modul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a oferit pe neaşteptate să dea o declaraţie de presă, la Cotroceni, pe tema ordonanţei. "O persoană nu se bate să ajungă Președinte de dragul salariului, oricît de mare ar ajunge acesta, ci pentru a intra în Istorie", susţine Cristoiu.
Ionela Marcu
10 iul. 2015, 07:43
Ion Cristoiu: La Cotroceni s-a petrecut o triplă MINUNE

Ion Cristoiu arată, în comentariul său, că vicepremierul Gabriel Oprea va intra în istorie cu decizia luată miercuri, 8 iunie 2015, ultima sa zi de interimat, privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor.

„Unii au contestat măsura invocînd realitatea că restul funcționarilor publici au rămas cu salariile de pînă acum, considerate mici. Alții au salutat-o pe considerentul că nu trebuie să fim populiști. Dacă mi-ar cere cineva părerea despre această Măsură a Guvernului, îndîrjit justificată de Gabriel Oprea, aș spune că Măsura e o jignire adusă Înalților demnitari.

O persoană nu se bate să ajungă Președinte de dragul salariului, oricît de mare ar ajunge acesta, ci pentru a intra în Istorie. (…) De ce afirm eu însă că prin măsura luată în ultima zi de interimat, Gabriel Oprea întră în Istorie? Pentru că această măsură a provocat un moment unic, incredibil în cel privește pe Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI GABRIEL OPREA: Ideea ordonanţei a aparţinut Guvernului şi lui Ponta. Iohannis NU mi-a cerut aşa ceva

Din cîte se știe, în cele peste șase luni de mandat, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat public despre numeroase evenimente interne și internaționale. Pentru asta, eu cel puțin l-am criticat în multe rînduri. Ei bine, despre Măsura luată de Guvern privind mărirea salariilor celor mai înalți demnitari, printre care se numără și el Klaus Iohannis s-a pronunțat.

Miercuri, 8 iulie 2015, cu prilejul ceremoniei de decorare a ambasadorului Poloniei la București, Klaus Iohannis s-a îndreptat pe neașteptate către grupul de presă, a deschis gura și a zis următoarele: „Există o intenţie a guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat. Ştiu că miniştrii, de foarte multe ori, sunt în situaţia ca în propriul minister, un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care sigur nu poate fi o soluţie. Cred, de asemenea, că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această chestiune”.

Sincer să fiu, n-aș fi vrut să fiu în pielea jurnaliștilor din Grupul de presă de la Cotroceni. Nu de alta, dar dacă aș fi stat rău cu inima, ar fi fost riscul să fac un infarct:

Klaus Iohannis, cel care cu greu îi smulgi cîteva cuvinte, a turuit ditamai textul, cu propoziții și chiar cu fraze succesive.
Klaus Iohannis, cel după care trebuie să alergi ca să obții o Declarație, a venit el, din proprie inițiativă, către Grupul de ziariști și, fără să fie întrebat, le-a spus ce crede el despre Ordonanță. Klaus Iohannis, cel care tace zile întregi după ce Guvernul ia o măsură, s-a pronunțat acum înainte ca Guvernul să ia măsura.

Miercuri, 8 iulie 2015, la Cotroceni s-a petrecut, așadar, o triplă minune. Și asta numai și numai pentru că Guvernul i-a făcut președintelui drept cadou un salariu mărit.

Stau și mă întreb: Ce s-ar întîmpla dacă Guvernul i-ar face lui Klaus Iohannis și alte cadouri, cum ar fi, de exemplu, instituirea funcției de Primă Doamnă pentru Carmen Iohannis, funcție binecuvîntată cu un salariu baban, cu un Palat în care să stea și, mai ales, cu un întreg aparat plătit de la Buget?

Nu-i așa, că Klaus Iohannis ne-ar oferi și alte minuni? Cum ar fi de exemplu cea de a da interviuri și presei românești nu numai presei străine. Sau cea de a sta la sfat cu poporul și altfel decît pe Facebook. Imaginați-vă ce s-ar fi întîmplat dacă Guvernul ar fi mărit doar salariile premierului și ale Guvernului”, scrie Ion Cristoiu.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'