„E o chestie care peste tot există, adică opţiunea fiecăruia, opţiunea individuală. Dar reflectă şi o anumită stare de lucruri în fiinţarea partidelor. Un partid serios nu-şi pierde militanţii. Când nu are suficientă substanţă şi rădăcini, un partid îşi pierde militanţii. Iar trecerea de la un partid la altul a fiinţat în toată aceasta perioadă de 20 şi ceva de ani”, a declarat preşedintele de onoare al PSD, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
Ion Iliescu a vorbit şi despre declaraţiile politice recente privind eventuale „tensiuni” în USL.
„Mult spus. Tensiuni totdeauna există… Vedeţi, liberalii şi social-democraţii au fost multă vreme de o parte diferită a baricadei. Convenţia Democrată se baza mai ales pe alianţa ţărăniştilor cu liberalii plus ceilalţi care s-au adăugat. Şi au cam fost poziţii opuse cu Partidul Social Democrat, PDSR-ul de atunci, PSD şi aşa mai departe o perioadă bună de timp. Şi a fost meritul şi a lui Ponta, şi al lui Crin Antonescu că au promovat acest lucru (n.r. – USL) într-un context dat. Dar cum să spun, tensiuni între partide au fost, vor fi, depinde de înţelepciunea oamenilor ca să judece ceea ce este bine pentru ţară”, a subliniat fostul preşedinte.
Luni, social-democraţii au mai câştigat în Senat un membru, pe Ştefan Stoica, parlamentar care şi-a dat demisia din PP-DD. El a fost ales în colegiul nr. 1 din circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa.
Încă din data de 9 octombrie, PSD căpătase o pondere însemnată ca reprezentare în Senat, după demisiile din PP-DD ale senatorilor Florinel Butnaru, Marius Coste şi Dan Ioniţă, grupul PSD ajungând astfel să numere 70 de membri.
În prezent, în grupul condus de Ilie Sârbu activează şase membri afiliaţi – Florinel Butnaru, Marius Coste, Dan Ioniţă, Marin Nicolae, Iulian Cristache (aleşi ca senatori ai PP-DD) şi Leonard Cadăr (fost senator PDL, care a ales iniţial, după demisia din grupul condus de Cristian Rădulescu, să activeze ca senator independent, afiliindu-se ulterior grupului PSD).
VEZI ŞI LOVITURĂ pentru PNL. Social-democraţii pot forma majoritatea la Senat şi fără liberali