Ion Rădoi a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei şi şantaj. Președintele USLM este acuzat de „folosirea influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat” și șantaj în dosarul referitor la chioșcurile de la metrou. Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia depusă de Ion Rădoi şi a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanţei şi a rechizitoriului întocmit de procurori. În dosar mai este judecată Elena Claudia Minea, administrator al unor societăţi comerciale, iar preşedintele USR, Cătălin Drulă, este parte vătămată în proces, în calitate de fost ministru al transporturilor.
DNA a anunțat încă din aprilie 2022 trimiterea în judecată a liderului sindical de la Metrou, Ion Rădoi, sub acuzațiile de folosire a influenței pentru obținerea de foloase necuvenite și șantaj. Procurorii anticorupție susțin că Ion Rădoi s-ar fi folosit de influența și autoritatea funcției sale de conducere în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul (SC Sindomet Servcom SRL și comercianți din spațiile de la Metrou) de bani sau foloase necuvenite rezultate din exploatarea spațiilor comerciale ce funcționau ilegal din luna septembrie 2018.DNA îl acuză pe Rădoi Ion că a pus presiune socială și politică asupra unor miniștri astfel încât acesta să își protejeze interesele financiare, prin nedesființarea spațiilor comerciale de la metrou.
DNA informează că, prin faptele descrise, s-ar fi generat următoarele foloase necuvenite pentru Sindomet Servcom, care ar fi dobândit, în afara unui cadru legal contractual, venituri de peste 10 milioane lei (10.391.843 lei) pentru societate şi pentru comercianţi ca urmare a exploatării spaţiilor comerciale după expirarea contractului de asociere şi pentru o firmă controlată de fiul lui Ion Rădoi – venituri de 86.400 euro fără TVA din subînchirierea a unui spaţiu situat într-o staţie de metrou unui retailer (după septembrie 2018 şi până în 2021).