Ion Stan, ACUZAŢII GRAVE: Directorul Romarm face afaceri cu traficanţi urmăriţi de FBI

Acuzaţii extrem de dure la adresa directorului Romarm, Marius Vasile Crişan. Potrivit deputatului PSD Ion Stan, Crişan cere comisioane pentru vânzarea de arme şi face afaceri cu traficanţi urmăriţi de FBI. Deputatul îl mai acuză pe directorul Romarm că şi-a adus alături şi o echipă fără nicio competenţă, bazată doar pe prietenii şi relaţii.
Romania TV
31 mai 2012, 09:25
Ion Stan, ACUZAŢII GRAVE: Directorul Romarm face afaceri cu traficanţi urmăriţi de FBI

Acuzaţiile au fost făcute de Ion Stan într-o declaraţie politică, prezentată în şedinţa Camerei Deputaţilor din 22 mai, intitulată „Compania Naţională ROMARM – filială a PDL şi UNPR pentru operaţiuni speciale ilegale? Un manager general, globe-trotter, cu acoliţii săi, căpuşează industria de apărare„.

Social-democratul susţine că România ar fi pierdut comenzi uriaşe de arme din partea unor state din Golful Persic, din cauza lăcomiei directorului de la Romarm, Marius Vasile Crişan, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Alba şi vicepreşedinte naţional al UNPR.

Unui şeic din Emiratele Arabe Unite, şeful Departamentului de Securitate, care a venit la Romarm pentru achiziţii, directorul Crişan i-a cerut un „comision” foarte mare. Şeicul s-a manifestat indignat şi a plecat fără să încheie contractul, spunându-i directorului că peste tot în lume comisionul îl plăteşte vânzătorul, nu cumpărătorul„, acuză Ion Stan.

Potrivit deputatului, societatea a pierdut un contract şi cu Iordania. „În Iordania, tot din cauza comisionului cerut cumpărătorului, directorul Romarm a compromis şansele unui contract important. Partenerul iordanian a ţinut să precizeze că niciodată nu a mai întâlnit o astfel de situaţie în relaţiile cu partea română. Fără să se pregătească, să se anunţe şi să obţină viza, directorul Crişan a aterizat pe aeroportul din Bagdad, de unde a încercat să-şi organizeze nişte întâlniri. După o zi şi o noapte de aşteptare, nefiind de nimeni luat în seamă, Crişan a venit aşa cum a plecat”,  mai afirmă Stan.

Directorul Romarm mai este acuzat şi că ar avea afaceri cu doi traficanţi, urmăriţi de FBI.

„Aceste insuccese i-au fost, însă, compensate de relaţia de afaceri stabilită cu fraţii Oliver şi Ulhric M. Weigan, cetăţeni germani, foşti rezidenţi în SUA, pe seama cărora FBI-ul şi justiţia americană au reţinut nu mai puţin de 83 de capete de acuzare pentru „conspiraţie, import ilegal, deţinere şi transfer ilegal în SUA a peste 9.500 de mitraliere, spălare de bani şi evaziune fiscală”. Ulhric M. Weigan şi-a asumat personal întreaga răspundere pentru capetele de acuzare, fratele său scăpând cu amendă şi interdicţia de a mai rezidenţia şi intra în SUA”, scrie Stan în declaraţia politică.

Potrivit social-democratului,  Oliver Weigan ar fi comandat câteva mii de puşti, pe care însă, după livrare, a refuzat să le mai plătească. Paguba de 180.000 de euro a revenit Fabricii de Armament Cugir.

După ce ar fi reuşit să-l convingă pe Oliver Weigan să plătească datoria, directorul Romarm Marius-Vasile Crişan ar fi semnat cu acesta un nou contract. Condiţiile ar fi atât de păguboase, încât ar putea duce la falimentul fabricii de la Cugir. Şi, surpriză, chiar la preluarea ei de către Oliver Weigan.

Ion Stan spune că traficantul ar susţine financiar mai mulţi parteneri de afaceri din România, atât cu bani cash, cât şi cu cărţi de credit.

Directorul Romarm se apără însă şi spune că acuzaţiile lui Stan sunt doar atacuri de campanie. „Este o răzbunare din partea unor foşti angajaţi care folosesc această cale de a ne ataca. Nu este absolut nimic adevărat din ce au scris acolo. Noi nu percepem comisioane, nu suntem şpăgari. Noi avem un singur obiectiv – să dinamizam activitatea, lucru pe care l-am şi arătat”, a declarat Marius Crişan, la România TV.

Directorul Romarm a mai spus că exporturile fabricii au crescut cu 60 la sută.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Ucraina cere pace. Anunțul ISTORIC al Rusiei: La unison cu poziția noastră
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Olaf Scholz Consideră Posibilă Victoria Kamalei Harris în Alegerile Prezidențiale din SUA
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!