Ion Ţiriac speră ca baza din Cotroceni să fie administrată de Primăria Bucureşti pentru a putea fi modernizată în totalitate.
„Mai mult decât ce s-a făcut aici, pe maidan, nu se poate face, au 1.000 şi ceva de locuri, bravo organizatorilor (n.r. – turneului BRD Bucharest Open). Însă lucrurile par că se schimbă. Înţeleg că proprietatea (n.r. – Arenele BNR) a intrat în mâinile statului din nou. Depinde în mâinile cui intră acum. Dacă intră în mâinile primăriei Bucureşti, pentru că ei au banii, ei sunt puterea locală… iar dacă primăria se implică, atunci din baza asta se pot face nişte lucruri minunate. Dar asta costă. Pentru că trebuie luată de la A la Z. Nu mai merge să vopsim terenul central, aşa cum am făcut 23 de ani, să mai punem un scaun sau o lojă„, a afirmat Ţiriac.
Mai mulţi foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep, au dat în judecată Banca Naţională a României la sfârşitul anului 2017 pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită.
Ion Ţiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, a cedat competiţia la Budapesta din cauza faptului că Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor ATP, Terenul Central fiind închis. În 2016, la ultima ediţie a turneului la Bucureşti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de funcţionare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare. De altfel, turneul feminin BRD Bucharest Open se desfăşoară din acelaşi motiv pe un Teren Central improvizat în parcarea complexului sportiv.
Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au criticat în mai multe rânduri atitudinea conducerii Băncii Naţionale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o că nu doreşte să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.