Omul de afaceri Ion Ţiriac crede că Simona Halep este practic ca o condamnată la moarte, în condițiile în care nu poate juca tenis.
„Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri, este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta. Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este. Invenții. Nu e vorba doar de partea pozitivă. Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce?
Simona Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, „nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa.” Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei”, a răbufnit Ion Țiriac, potrivit Euronews.
Ion Țiriac a spus că și-ar dori să poată influența în vreun fel autoritățile pentru a-i judeca mai repede cazul româncei, însă e conștient că nu poate ajuta cu nimic.
Bilete Euro 2024. Concurenţă mare pentru turneul final, tichetele se vând doar prin UEFA
„Dacă cineva este pozitiv, este pozitiv. Dar cum putea fi ea pozitivă când era negativă, negativă, pozitivă? Ei bine, pentru Nurofen, vedeți… Deci faimosul TAS, acum Simona trebuie să meargă la TAS, este o regulă că la Jocurile Olimpice, în aceeași zi, a doua zi, trebuie să te evalueze. Și la ora 6 seara, trebuie să dea o hotărâre. Șase avocați, două institute, toți, Federația Internațională, pentru noi este complet corect, fără penalizare.
Simona, acum, ce mai așteaptă? Un an sau mai mult? Pentru că nu asta trebuie ei să facă. Este sau nu este. Și de ce nu au întrebat mai întâi echipa, din punct de vedere legal, să vină la masă, pentru că au o responsabilitate, pentru care sunt plătiți și așa mai departe.
Dar atunci Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei.
Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță. Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept. Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații”, a completat Ion Țiriac, conform sursei citate.
Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva deciziei de suspendare a sa pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, informează site-ul TAS.
“Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunţate de către Tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis din data de 22 septembrie 2023 (decizia contestată), în care s-a constatat că aceasta a comis încălcări ale regulilor antidoping şi a fost sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022, şi cu descalificarea tuturor rezultatelor obţinute în competiţiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte în clasament şi premii în bani.
Simona Halep, vacanță de lux în plină suspendare pentru dopaj. Românca așteaptă decizia salvatoare de la TAS în „Raiul milionarilor”
În apelul său la TAS, sportiva solicită ca decizia contestată să fie anulată şi ca sancţiunea sa să fie redusă.
Procedura de arbitraj a CAS a fost demarată. În conformitate cu Codul de conduită în materie de sport, părţile fac schimb de observaţii scrise, iar Comisia de arbitri care va decide în această chestiune este în curs de constituire.
Odată constituită, comisia va emite instrucţiuni procedurale pentru următoarea fază a procedurii, inclusiv desfăşurarea unei audieri. În urma audierii, Comisia va delibera şi va emite o hotărâre arbitrală care să conţină decizia sa şi motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să se precizeze un interval de timp pentru emiterea deciziei.
Decizia Comisiei TAS va fi definitivă şi obligatorie, cu excepţia dreptului părţilor de a depune un apel la Tribunalul Federal Elveţian în termen de 30 de zile, pe baza unor motive limitate”, se arată pe site-ul TAS.
Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat la 12 septembrie că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Simona Halep a anunţat, marţi, într-un mesaj pe Instagram, anunţă că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj.
Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.