Ionuţ Dolănescu, cu ochii în lacrimi la început de 2024: „Îi ascult cântecele… şi plâng!”

Ionuț Dolănescu a izbucnit în lacrimi vorbind despre bunica și tatăl său, marele artist Ion Dolănescu. Artistul a povestit și despre anii în care a fost despărțit de mama lui, Maria Ciobanu. I
Alina Costache
07 ian. 2024, 06:26
Ionuţ Dolănescu, cu ochii în lacrimi la început de 2024:

Ionuţ Dolănescu vorbește cu lacrimi în ochi despre cele mai dragi persoane din viața. Șiroaie de lacrimi au curs pe fața artistului chiar într-o ediție specială care îi era dedicată. ”Gala Ionuț Dolănescu”, prezentată de Iuliana Tudor, pe TVR 1, a fost difuzată chiar de Sărbători, iar momentele pregătite pentru marele artist l-au emoționat până la lacrimi.

Motivul pentru care Maria Ciobanu și Ion Dolănescu nu s-au căsătorit niciodată. Câți copii are artista

”Un părinte extraordinar! Mi-a fost și tată și mamă! Pe mine, de fapt, m-a crescut bunica mea, am fost copilul cu două mame. Mama mea naturală, Maria Ciobanu, pe care n-am avut fericirea s-o am în copilăria mea alături de mine, am regăsit-o puțin mai târziu. Când ne-am reîntâlnit și ne-am reconsiderat relația, se întâmpla în 1994, la Los Angeles. Aveam 24 ani, apoi am fost nedespărțiți, scrie Star Popular

Spuneam că m-a crescut mama tatălui meu, o femeie remarcabilă, o femeie simplă de la țară, dar care a crescut opt copii, îi port o amintire foarte dragă. M-a crescut cu frică de Dumnezeu, avea o inimă în care încăpea toată familia, și suntem un neam numeros.

Îi mulțumesc bunicii Gherghina pentru acest lucru, o comemorăm în fiecare an pe 22 septembrie la Pierșinari, pe această mamă, bunică, străbunică, stră-stră bunică, pentru că Dumnezeu a iubit-o și a trăit 102 ani.

Mamaia Didina, cum îi spuneam, era rădăcina noastră. Acum nu mai suntem așa de uniți, de când nu mai e dânsa… s-a stins în 2014, am avut grijă de domnia sa până în ultima clipă de viață. A fost o mamă eroină. ”, a mărturisit Ionuţ Dolănescu cu lacrimi în ochi.

Adevărul despre starea de sănătate a Mariei Ciobanu. Ce spune Ionuț Dolănescu despre mama sa: „O mai țin memoria și mintea. La vârsta ei…”
Ionuţ Dolănescu se bucură din plin de mama lui, marea artistă Maria Ciobanu, care a împlinit 86 ani. Legătura lor s-a strâns extrem de tare după momentul împăcării. Pe tatăl lui, Ion Dolănescu, îl plânge adesea ascultându-i cântecele lăsate moștenire.

”Îi ascult cântecele… și plâng! Nici nu-mi vine să cred că au trecut 15 ani de la plecarea marelui artist și domn, cum îmi place mie să-l numesc. I-aș spune că mi-e foarte foarte dor să cânt cu el, pentru că alături de el am pășit pentru prima dată pe scenă, cât o mai vrea Dumnezeu o să-i duc cântecele mai departe. Așa cum și-a dorit, tatăl meu a lăsat un testament nescris în cântecele sale: cântecele cu dor greu le las la Ionuț al meu.”, a mai mărturisit Ionuț Dolănescu pentru Star Popular.

Citeşti şi

Ce l-a rugat Ion Dolănescu pe fiul său, înainte să moară. Ionuț Dolănescu a dezvăluit abia acum: „Îmi tot spunea să mă grăbesc”

 

Cine a fost Ion Dolănescu
Interpretul de muzică populară Ion Dolănescu s-a născut la 25 ianuarie 1944 în comuna Perşinari, judeţul Dâmboviţa. Copilăria nu i-a fost uşoară, provenind dintr-o familie numeroasă, având şapte fraţi. În 1966 a absolvit liceul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte şi apoi Şcoala Populară de Artă.

A debutat în 1966, ca angajat al ansamblului „Flacăra Prahovei” din Ploieşti, conform biografiei publicate de Fundaţia Culturală „Ion Dolănescu” pe site-ul propriu, iondolănescu.art. În timpul satisfacerii stagiului militar, a fost transferat la Ansamblul „Ciocârlia”, unde şi-a cunoscut prima soţie, solista de muzică populară Iustina Bălăuţeanu, scrie Agerpres.

Nunta cu Maria Ciobanu, transmisă de TVR

Conform aceleiaşi biografii, căsătoria dintre cei doi artişti de muzică populară a ţinut până în 1970. În 1971, Ion Dolănescu s-a căsătorit cu interpreta de muzică populară Maria Ciobanu, iar copilul lor, Ionuţ Dolănescu, a ajuns şi el un cunoscut cântăreţ de muzică populară.

Nunta sa cu Maria Ciobanu, o artistă la fel de iubită de public cum era şi el, a avut loc în satul natal, Perşinari, şi a fost transmisă de Televiziunea Română.

Decorat de Ion Iliescu

Cele mai cunoscute colaborări ale sale au fost cele cu artiştii de muzică populară Maria Tănase, Maria Ciobanu, Ionela Prodan şi Elena Merişoreanu. A cântat pe scenă alături de fosta sa soţie, Maria Ciobanu, şi de fiul lor, Ionuţ Dolănescu, într-un trio apreciat. Despre fosta lui soţie Maria Ciobanu, Ion Dolănescu declara: „Nici pe ea n-o întrecea nimeni. Era cea mai bună!”, conform site-ului iondolanescu.art.

Ion Dolănescu a avut şi o scurtă carieră politică, fiind ales deputat de Ilfov în mandatul 2000-2004, din partea Partidului România Mare, în care a avut funcţia de vicepreşedinte.

Pentru întreaga sa activitate artistică, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofiţer de către preşedintele Ion Iliescu.

Ion Dolănescu a murit la 19 martie 2009, din cauza unui stop cardiorespirator. A fost înmormântat la cimitirul „Bellu” din Bucureşti. O stradă din localitatea sa natală, Perşinari, îi poartă numele.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ai cont sau card la BCR? Ce premii poți să primești gratuit. Anunț important pentru clienți
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Impozit triplu pe locuințe. Noul mecanism de calcul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
S-a descoperit al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței! Oamenii legii sunt aproape de a încheia cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accident în lanț cu cinci mașini implicate în zona Medgidia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?