Echipa de fotbal Dinamo a intrat în insolvenţă la mai puţin de un an după ce a fost preluat de Ionuţ Negoiţă, viitorul grupării din Ştefan cel Mare fiind unul sumbru. Mai mult decât atât, dacă insolvenţa nu va fi acceptată de către judecători, Dinamo va intra în faliment.
Citeşte şi Ipoteză BOMBĂ: Dinamo, EXCLUSĂ din EUROPA LEAGUE
Ionuţ Negoiţă, actualul patron al lui Dinamo, este văzut ca principal vinovat pentru situaţia în care se află echipa de fotbal, iar fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al alb-roşilor, Nicolae Badea, l-a criticat pe Negoiţă în termeni extrem de duri.
„Din păcate, grandomania, dar mai ales planul secret şi eşuat al dlui Negoiţă de realizare a unei investiţii imobiliare de mare anvergură într-o zona centrală a Bucureştiului, l-au împins pe acesta să încerce lumina reflectoarelor şi primele pagini ale ziarelor în ipostaze de investitor, om de afaceri dornic să continue tradiţia lui Dinamo de obţinere a performanţei sportive, un fapt devenit obişnuinţă pentru iubitorii culorilor alb-roşii în «deceniul criminal» invocat.
Disponibilitatea şi aducerea în prim plan, în cadrul fiecărui interviu acordat în ultimele 6 luni, de încercări de cooptare/vînzare a clubului către un nou partener, începerea executării silite de către unii furnizori şi «lovitura de graţie» oferită prin introducerea cererii de insolvenţă, nu fac altceva decît să confirme cele de mai sus şi totodată să ne îndrepte atenţia către o incapacitate financiară şi managerială în tratarea cu responsabilitate, seriozitate şi corectitudine a activităţii unui club de fotbal”, se arată într-o scrisoare semnată de Nicolae Badea.
Citeşte şi Anamaria Prodan, REACŢIE INCREDIBILĂ după ce Dinamo a cerut INSOLVENŢA
Totodată, Nicolae Badea contestă faptul că Ionuţ Negoiţă ar fi investit în club 14 milioane de euro, aşa cum susţine. Fostul acţionar a precizat că FC Dinamo avea datorii de 15.5 milioane de euro la finalul anului 2012 şi de încasat aproape opt milioane de euro în 2013. „Investiţia de 14 milioane euro în perioada martie 2013-martie 2014 este foarte puţin credibilă, prin prisma transferurilor efectuate de Dinamo în această perioadă, precum şi a neonorării angajamentelor de plată asumate la momentul preluării pachetului majoritar faţă de diverşi parteneri ai lui Dinamo.
Conform informaţiilor publice disponibile, la finele anului 2012, totalul datoriilor lui Dinamo se situau în jurul valorii de 15,5 milioane euro (din care aproximativ 50 la sută aveau termen de rambursare peste 1 an), din care valoarea împrumuturilor acordate de foştii acţionari era de circa 7 milioane de euro (împrumuturi tranzacţionate către dl. Negoiţă la un preţ de aproximativ 25 la sută din valoarea acestora), împrumuturi contractate de la bănci circa 5 milioane euro (credit de investiţie achiziţie Baza Săftica, achiziţie apartamente cu destinaţia de locuinţe pentru jucători, anticipare drepturi TV), soldul furnizorilor de aproximativ 1.450.000 euro, restul fiind datorii către bugetul de stat, jucători şi staful administrativ. Totodată, trebuie să avem în vedere încasările pentru anul 2013 în valoare de aproximativ 7,9 milioane euro, rezultate din creanţele pe care Dinamo le avea de încasat la finele 2012 de circa 1,7 milioane euro, încasările rezultate din vînzarea jucătorilor de 2,5 milioane euro, drepturi TV de circa 2,5 milioane euro, contracte de pubilicitate aproximativ 1,2 milioane euro”, a explicat Nicolae Badea.
Citeşte şi Dinamo a cerut OFICIAL intrarea în INSOLVENŢĂ. Negoiţă: „Este MOMENTUL ZERO!”