Ionuț Negoiță a cumpărat terenul pe care se afla fabrica Cesarom, din zona Preciziei, de la grupul spaniol Roca. Fostul proprietar de la Dinamo a plătit 23 de milioane de euro pentru două terenuri cu o suprafață totală de aproape 12 hectare, potrivit surselor Profit.ro. Astfel, tranzacția intră în topul celor mai scumpe achiziții de teren din acest an.
Reamintim că grupul Roca a demolat în 2023 vechea secție de faianță și gresie, depozitele adiacente, și hala de producție de obiecte sanitare.
”Estimările noastre arată că aici se vor putea construi în jur de 3.000 de apartamente. Vom începe procedurile de autorizare și începem construcția imediat ce obținem toate documentele. Este un proiect de durată“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Negoiță.
Noul ansamblu rezidențial construit de familia Negoiță va depăși 200 de milioane de euro. Menționăm faptul că acesta este primul proiect imobiliar de o asemenea anvergură inițiat în ultimii ani de familia Negoiță în afara Sectorului 3.
Marile proiecte ale familiei Negoiță sunt amplasate în jurul zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care s-a familiarizat în ultimii 8 ani și unde a dezvoltat peste 5.700 de apartamente din cele 11.000 câte a livrat în total pe piața bucureșteană
De asemenea, în trecut, frații Ionuț și Robert Negoiță au mai dezvoltat proiecte rezidențiale și în Sectorul 4, în Pipera și Popești-Leordeni.
Citește și Chiriaș sau proprietar? Este rentabil să cumperi un apartament pe care să-l dai în chirie
Cine este Ionuț Negoiță
În prezent, Ionuț Negoiță are mai multe șantiere în sectorul 3:
Hils Sunrise cu 704 apartamente, construit pe terenuri cumpărate de la IKEA,
Faza întâi din Hils Republica, cu 370 de apartamente, în locul fostelor fabrici Republica și Tubinox
Prima etapă a Hils Titanium, cu 496 de apartamente, care se ridică în locul unei foste fabrici de cărămidă.
De asemenea, tot în sectorul 3, Ionuț Negoiță a dezvoltat complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu 2.500 de locuințe, Hils Pallady, cu 1.908 apartamente și Hils Brauner, cu 1.336 de apartamente. Tot pe bulevardul Pallady, familia Negoiță urmează să finalizeze achiziția fostei platforme chimice Chimopar, care cuprinde circa 25 de hectare de teren. Valoarea acestei tranzacții este de 25,6 milioane euro.
Cine este vânzătorul
Grupul spaniol Roca se află în România de la finalul anului 2006, atunci când a cumpărat de la compania austriacă Lasselsberger fabrica de obiecte sanitare Cesarom din București, plus terenul pe care funcționa aceasta, în suprafață de peste 6 hectare, cu circa 10 milioane de euro.
La scurt timp după preluarea fabricii, spaniolii au cumpărat de la aceeași companie austriacă și un teren adiacent de aproape cinci hectare pe care se afla vechea secție de faianță și gresie a Cesarom, plus depozite, anexe, toate degradate, și un magazin de prezentare.
Grupul spaniol a produs articole sanitare în fabrica din zona Preciziei până în 2020, potrivit surselor Profit.ro. Rapoartele financiare ale subsidiarei românești indică o scădere a numărului de angajați în firmă de la 160 în 2019 la 35 în 2021, după ce în 2007 avea 325 de angajați. În paralel, afacerile companiei românești au crescut constant în ultimii ani, până la 13,3 milioane de euro în 2023.