„Această solidaritate de 5% şi ideea unui sistem competiţional cu 16 echipe cred că sunt promisiuni electorale pe care domnul preşedinte al FRF vrea să le achite pe seama LPF. Adică să ia bani de la LPF pentru a-şi achita promisiunile electorale. Noi, Liga Profesionistă de Fotbal, nu suntem de acord. Noi mergem în instanţă dacă încearcă să impună această solidaritate”, a spus Iorgulescu, potvit agerpres.ro.
Acesta a menţionat că FRF ar trebui să acorde la rândul ei bani Ligii Profesioniste de Fotbal din încasările organizării meciurilor echipei naţionale, aşa cum se întâmplă în Germania.
„În Germania, liga profesionistă e foarte puternică. Acolo solidaritatea este reciprocă. Liga de acolo dă ceva bani către federaţia germană, dar suma aceea se duce către fotbalul amator, nu la ligile 2 şi 3. Iar la rândul ei federaţia germană dă între 15 şi 30% din banii câştigaţi în urma meciurilor echipei naţionale către liga profesionistă care oferă jucători la lot”, a precizat Iorgulescu.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, afirma la 23 mai că principiul solidarităţii prin care 5% din banii încasaţi de Liga I din drepturile TV vor fi cedaţi către cluburile din Liga a II-a şi a III-a va fi dezbătut în Comisia de fotbal profesionist a FRF şi urmează a fi pus în practică.
Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în 2017 ca 5 procente din banii proveniţi din vânzarea drepturilor TV să fie cedate în semn de solidaritate cluburilor din Liga a II-a şi a III-a, dar grupările din Liga I nu sunt de acord cu această hotărâre. LPF a anunţat la un moment dat chiar că este posibil să facă plângere penală pentru abuz în serviciu şi delapidare dacă Federaţia Română de Fotbal va aplica principiul solidarităţii.