IPHONE 6: Surprizele APPLE de la lansarea iPhone 6. LIVE VIDEO

IPHONE 6: Prezentarea LIVE a iPhone 6 din aceasta seara va fi vizibila pe toate produsele companiei Apple, insa cei din Cupertino nu permit utilizatorilor platformei Windows sa foloseasca website-ul sau pentru a vedea stream-ul VIDEO IN DIRECT. Pentru acest mic inconvenient exista si o rezolvare care va permite sa vedeti prezentarea iPhone 6 LIVE pe Windows fara prea multe batai de cap si in acelasi timp cu restul celor care detin deja un produs al Apple.
Romania TV
09 sept. 2014, 14:22
IPHONE 6: Surprizele APPLE de la lansarea iPhone 6. LIVE VIDEO

IPHONE 6 se lansează miercuri. Pasionaţii de tehnologie, dar şi reprezentanţii caselor de modă şi-au îndreptat privirile marţi spre California, unde grupul Apple ar putea să lanseze primul său produs nou de la iPad încoace, apărut pe piaţă în urmă cu patru ani, informează AFP.

Evenimentul lansării iPHONE6 este transmis VIDEO online pe site-ul APPLE, într-o pagină creată special VEZI AICI.

Grupul american organizează, începând cu la ora 17.00 GMT, un eveniment misterios. Deşi Apple a rămas extrem de ermetic în privinţa intenţiilor sale, zvonuri deosebit de insistente evocă un anunţ despre lansarea unui accesoriu vestimentar electronic, probabil un ceas, pe care cunoscătorii în domeniu l-au denumit deja „iWatch” şi despre care spun că ar avea aplicaţii în mai multe domenii, inclusiv în cel al sănătăţii.

Mulţi îi prezic chiar un potenţial revoluţionar, aşa cum au avut în epocile lor computerul Mac, telefonul inteligent iPhone (al cărui nou model este aşteptat cu nerăbdare tot pentru ziua de marţi) şi tableta iPad.

„Lansarea lui iWatch va fi una dintre cele mai importante şi una care va întări marca Apple după mulţi ani”, prezice James McQuivey, un analist de la cabinetul de cercetări de piaţă Forrester, într-un raport publicat luni, care arată că un sfert dintre adulţii americani sunt dispuşi să cumpere un accesoriu vestimentar electronic în anul care vine. Încheietura mâinii este pentru 42% dintre ei locul ideal pentru a-l purta.

„Dacă satisface aşteptările, ar putea fi cel mai mare eveniment de modă din acest sezon”, scria, la rândul ei, săptămâna trecută, responsabila cu pagina de modă din The New York Times, Vanessa Friedman. „Chiar dacă asta se va întâmpla pe cealaltă coastă a Americii faţă de Lincoln Center (unde are loc Săptămâna Modei de la New York, n.r.) şi la un ocean distanţă de capitalele modei europene”, a adăugat aceasta.

Pe lângă obişnuiţii experţi din sectorul tehnologic, Apple a invitat la evenimentul de marţi şi mulţi specialişti din modă, precizează moda americană.

Un nou indiciu lăsat de grupul american, după locul simbolic ales pentru eveniment (acelaşi în care a fost prezentat în urmă cu 30 de ani celebrul Mac, primul dispozitiv cu adevărat emblematic pentru Apple), vizează seria de recrutări, începând de anul trecut, a unor personalităţi din grupurile de lux LVMH (Paul Deneve), Burberry (Angela Ahrendts) şi Tag Heuer (Patrick Pruniaux).

Apple se află de mai bine de un an sub presiune, încercând să demonstreze că nu şi-a pierdut capacitatea de inovare odată cu moartea patronului şi cofondatorului grupului Steve Jobs, decedat în 2011.

 

Tim Cook, CEO-ul Apple

 

În plus, Apple încearcă să facă uitat stânjenitorul scandal de săptămâna trecută, când fotografiile nud ale mai multor vedete au fost publicate online, fiind piratate din conturile acestora, găzduite de serviciul său online iCloud.

Accesoriile electronice „prêt-à-porter” sunt considerate de experţii din sectorul tehnologic drept un produs capabil să devină un motor de creştere, după telefoanele inteligente şi tablete.

Alte companii, precum gigantul Google, pariază pe ochelari, însă alte grupuri (Samsung, LG, Motorola, Sony) au încercat deja să devanseze Apple, prezentându-şi propriile ceasuri inteligente, încă de săptămâna trecută.

În plus, iWatch ar putea ajunge pe piaţă abia peste câteva luni, dar acest fapt nu ar trebui să împiedice grupul Apple să vândă „milioane” de exemplare, potrivit cabinetului Forrester, şi să ofere astfel impulsul necesar de care are nevoie acest nou tip de produse.

Toată această agitaţie ar face aproape uitat iPhone care, după şapte ani de la lansare, rămâne principala sursă de beneficii pentru Apple.

O mare parte a evenimentului de marţi ar putea însă avea legătură cu iPhone, mai ales cu prezentarea aşteptată a două noi modele, mai mari decât versiunile precedente.

Apple ar aduce astfel, în sfârşit, pe piaţă telefoane inteligente cu ecrane aproape la fel de mari precum cele ale tabletelor („phablette”), aceasta fiind o nişă tot mai populară pe care s-au poziţionat în ultimii doi ani rivalii săi asiatici.

Grupul american ar putea şi să îşi anunţe intrarea pe o altă piaţă foarte profitabilă, aceea a serviciilor de plată.

Apple are deja un anumit avans în domeniu: datele bancare ale 800 de milioane de clienţi sunt deja înregistrate în magazinul său online iTunes.

Însă va fi nevoie de ceva mai mult de un senzor fără contact (NFC) adăugat unui iPhone sau chiar unui iWatch pentru a le transforma într-un portofel electronic.

Industria ceasurilor de lux din Elveţia, sub ameninţarea iWatch

Speculaţiile despre iWatch îi îngrijorează pe ceasornicarii elveţieni, iar specialiştii din acest domeniu de activitate se tem că grupul american Apple, prin noul său ceas conectat la internet, va afecta această industrie care a contribuit considerabil la reputaţia şi bogăţia Elveţiei, potrivit AFP.

Un articol apărut în The New York Times, care sugerează că Elveţia ar trebui să fie îngrijorată, a declanşat un val de comentarii, cu puţin timp înainte de debutul unui eveniment foarte aşteptat, care va avea loc marţi şi va fi organizat de grupul californian.

Deşi Apple a păstrat cu sfinţenie secretul asupra proiectelor sale, fanii grupului se aşteaptă ca acesta să lanseze primul său ceas inteligent, iWatch, despre care continuă să apară tot mai multe speculaţii.

Într-un interviu publicat săptămâna trecută în revista L’Hebo, Nick Hayek, patronul Swatch Group (Tissot, Omega, Bréguet), a spus că industria ceasornicăriei elveţiene nu are niciun motiv pentru a se teme de lansarea iWatch.

„Dacă indicarea orei ar fi singurul lucru pe care îl fac ceasurile, atunci industria ceasornicăriei nu ar mai exista de multă vreme”, a spus el.

Patronul numărului 1 mondial din domeniul ceasornicăriei a reamintit faptul că viitorul ceasurilor a fost deja pus sub semnul întrebării odată cu apariţia telefoanelor mobile.

„Piaţa ceasurilor de marcă a continuat să crească de atunci”, a subliniat el.

În iulie, un zvon, rapid dezminţit, potrivit căruia Swatch Group colabora cu Apple a făcut să crescă vertiginos cursul acţiunilor sale, care s-a stabilizat însă destul de repede, imediat după ce grupul elveţian a negat informaţia.

Nick Hayek, care până atunci s-a arătat foarte rezervat în privinţa ceasurilor conectate la internet, a anunţat însă la puţin timp după aceea că Swatch a început să lucreze la un model înzestrat cu funcţii de fitness, reamintind că grupul dispunea de o expertiză solidă în privinţa componentelor electronice.

Potrivit lui Jon Cox, analist la Kepler Cheuvreux, ceasurile inteligente ar putea ajunge pe piaţă prin intermediul mărcilor elveţiene mai puţin scumpe, precum Swatch şi anumite modele produse de Tissot.

„Însă nu văd această ameninţare existenţială despre care vorbesc anumite persoane”, a adăugat el.

Într-un studiu publicat la jumătatea lunii aprilie, Jon Cox a mai spus că nu crede în scenariul potrivit căruia ceasurile inteligente ar putea ameninţa sectorul ceasornicăriei de lux, aşa cum au făcut-o ceasurile japoneze cu cuarţ în anii ’70.

De atunci, fabricanţii de ceasuri din Elveţia s-au ancorat solid de segmentul produselor de lux, spune el, vorbind despre acele ceasuri-bijuterii purtate de bărbaţii bogaţi.

În 2013, Elveţia a exportat 28 de milioane de ceasuri, vândute cu un preţ mediu de 1.500 de dolari fiecare. Dintre acestea, 1,6 milioane au fost vândute cu preţuri de cel puţin 20.000 de dolari.

„Dacă o persoană poate să îşi ofere un ceas de 20.000 de dolari, presupunem că acelaşi cumpărător ar putea să îşi ofere şi un ceas inteligent, alături de smartphone-ul său şi de tableta sa”, a subliniat acelaşi expert.

„Trebuie să fim vigilenţi şi să anticipăm riscurile unei astfel de revoluţii tehnologice”, a declarat însă Stéphane Linder, patronul grupului Tag Heuer.

Dacă Apple pune la punct funcţii utile pentru consumator, Linder consideră că grupul american va trebui să găsească parteneri tehnologici pentru a inventa „ceasul de lux conectat”.

Jean-Claude Biver, directorul diviziei de ceasuri din cadrul grupului LVMH, care a considerat întotdeauna ceasurile inteligente ca o oportunitate pentru sector, a anunţat la începutul lunii iulie că Apple l-a angajat pe Patrick Pruniaux, un renumit director de la Tag Heuer, oferind astfel un semnal al interesului deosebit pe care firma californiană îl are faţă de sectorul ceasornicăriei. 

 

Specificatii iPhone 6, potrivit zvonurilor:

 

  • Dimenstiuni: 137.5 x 67 x 7 mm
  • Greutate: 113g
  • Ecran: IPS LED la 960×1704 pixeli (416ppi pentru modelul de 4,7″) sau 1134 x 750p.
  • Ecranul ar urma sa fie extrem de rezistent, datorita safirului
  • Cip A8, cu procesor dual-core la 2 GHz
  • Memorie: 16/32/64/128 GB, 2 GB RAM
  • Baterie 1810mAh pentru modelul de 4,7″ si de 2000mAh/2100mAh pentru modelul de 5,5″
  • Senzor de amprenta mai bun
  • Camera principala: 8 MP, 3264 x 2448 pixeli, autofocus, blitz dual-LED. Video: 1080p@60fps
  • Camera frontala: 3MP
  • Sistem de operare: iOS 8
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • NFC
  • Accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola
  • Rezistenta la apa


 

 

 
 
 
 

După doi ani de la lansarea terminalelor cu ecran de 4 inci, Apple s-a decis să urmeze trendul pieței și a crescut dimenisiunea ecranului la 4.7 inci pentru un model și la 5.5 inci pentru primul phablet iPhone, ambele urmând să fie prezentate în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 9 septembrie la ora 21.00 (ora României).

Noul iPhone 6 va veni cu un procesor A8 dual-core de 2 Ghz, o memorie internă ce poate ajunge până la 128 de GB, una RAM de 2GB.

iPhone 6 de 4.7 inci vine cu un ecran cu o rezoluţie de 960 x 1704 pixeli, iar cel de 5.5 inci vine cu o rezoluție 2K de 1.440 x 2560 pixeli.

IPHONE 6, la ce preţuri vine în România

Camera este una dual flash de 8 megapixeli, iar conectivitatea la internet se va putea face prin intermediul 4G Plus la o viteză de până la 300 Mbps.

Deşi tehnologia a evoluat foarte mult, Apple se pare sfidează şi menţine preţurile ridicate pe fondul numărului mare de fani ai brandului. Anul trecut iPhone 5S a ajuns la operatori la preţul de 750 de euro (preţ fără nici o subvenţie) pentru varianta cu o memorie de 16GB şi a fost comercializat cu abonamentele de top la preţuri care au început de la 199 euro (Vodafone RED 59 euro, incheiat pe o perioadă de 2 ani). Anul acesta ne-am putea aştepta ca preţul de pornire pe piaţă să fie la  299 de euro la operatori, iar terminalul ar putea ajunge oficial abia în a doua jumătate a lunii octombrie.

Majoritatea operatorilor din Europa comercializau anul trecut iPhone 5 la preţul de  650 de euro, în România din cauza nivelului ridicat al taxelor terminalul a ajuns cu 100 de euro mai scump, ceea ce se va întâmpla probabil şi în acest an.

Astfel, modelul cu o dimensiune a ecranului de 4.7 inci ar putea avea preţul maxim de 850 de euro, iar cel cu un ecran de 5.5 inci va avea un preţ de maxim de 1.050 – 1.100 de euro.

La un nivel de 59 de euro al abonamentului în cazul Vodafone, iPhone 6 de 4.7 inci şi o memorie de 16 GB s-ar putea vinde cu 249 – 299 de euro, iar iPhone 6 cu o diagonală a ecranului de 5.5 inci va ajunge la un preţ cu abonament de 449 – 499 de euro.

În cazul Orange România, unde cel mai mare abonament este de 41 de euro, terminalul iPhone 6 de 4.7 inci şi cu un ecran de 4.7 inci ar putea ajunge la un preţ de 349 si 399 de euro, iar cel de 5.5 inci va ajunge probabil la un preţ de 549 – 599 de euro.

La Telekom Romania Mobil (Cosmote Romania) cel mai mare abonament este de 45 de euro, iar noul iPhone 6 de 4.7 inci şi o memorie de 16 GB ar putea ajung la 379 de euro. Cel de 5.5 inci şi o memorie de 16 GB va ajunge cel mai probabil la 549 de euro.

Calculul a fost realizat lunând în calcul preţurile afişate de operatori anul trecut şi marimea abonamentelor de top din ofertă.

 

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Divorț zguduitor în lumea mondenă din România! Celebrul cântăreț s-a despărțit de soție după 20 de ani
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Playtech.ro
Ce diferență este între ambulanță și SMURD. E vorba de...
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
„Le ordonă atacuri fără speranță”. Trupele nord-coreene au suferit pierderi masive pe frontul din Ucraina, anunță Casa Abă
wowbiz.ro
Radu Ille și soția lui divorțează după două decenii de căsnicie! Cei doi au depus deja actele
Spynews
Scandal de proporții la locul de joacă al lui Brigitte Pastramă! Decizia vedetei i-a revoltat pe clienți: ”M-au amenințat că mă distrug”
Spynews
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Evz.ro
Omul cel mai gras din istorie. Un caz medical fără precedent
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Ei sunt pensionarii care vor primi în plus 720 de lei la pensie. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Cancan.ro
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Devine interzis în toată România. Klaus Iohannis a promulgat legea pe final de mandat
StirileBZI
Nu se mai dau 1.400 de lei! Banii se taie de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Sofia, Teodora și Constantin au ars de vii în mașină! Detalii șocante despre ultimele clipe de viață
substantial.ro
Jandarmii au dezarmat un bărbat agresiv la Râmnicu Vâlcea
MediaFlux
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă