IPP: Aproape unul din zece din parlamentari a migrat cel puţin o dată în 2013

IPP arată, într-un studiu publicat luni, că în 2013, primul an de mandat din actuala legislatură, 52 de parlamentari, respectiv 36 deputaţi şi 16 senatori (reprezentând 9% din numărul total al aleşilor) au schimbat cel puţin o dată grupul parlamentar faţă de momentul intrării în Parlament, transmite Mediafax.
Filip Stan
27 ian. 2014, 15:52
IPP: Aproape unul din zece din parlamentari a migrat cel puţin o dată în 2013

Potrivit sursei citate, cea mai spectaculoasă, dar şi previzibilă migrare în 2013 a vizat PPDD, partid nou intrat în Parlament, în condiţiile în care 50% din parlamentarii acestei formaţiuni (47 de membri) s-au alăturat grupulurilor parlamentare ale PSD, mai ales la Camera Deputaţilor.

Studiul arată că, în prezent, PPDD riscă pierderea grupului parlamentar de la Senat dacă un singur membru va mai migra la alt partid.

În 2013, la Camera Deputaţilor, grupului parlamentar PSD i s-au alăturat 14 noi deputaţi, unul dintre aceştia plecând din PDL către UNPR şi intrând astfel în grupul PSD.

Ceilalţi 13 noi deputaţi au venit din partea PPDD şi au adoptat tactici diferite: cinci dintre ei au ales să devină independenţi pentru o perioadă, înscriindu-se apoi fie în PSD (2), fie în UNPR (3); alţii au trecut direct în grupul PSD (2) sau prin intermediul UNPR (6).

Grupul PSD din Cameră a pierdut trei deputaţi, unul părăsind grupul (Remus Cernea deputat neafiliat în prezent), iar ceilalţi terminându-şi mandatul înainte de termen.

La finalul anului 2013, grupul PSD din Cameră număra 171 de membri.

În 2013, grupului parlamentar PNL din Cameră i s-au alăturat cinci noi deputaţi, trei venind de la PDL şi doi de la PPDD.

În acelaşi timp, PNL a pierdut alţi cinci deputaţi, în condiţiile în care trei şi-au dat demisia, iar doi au părăsit grupul devenind independenţi ( George Becali, care ulterior a fost condamnat definitiv şi al cărui mandat a fost vacantat, dar şi Diana Tuşa, care în prezent nu este afiliată niciunui grup).

La finalul anului 2013, grupul PNL din Cameră avea 100 de membri.

Grupul deputaţilor PDL a suferit de pe urma migraţiei parlamentarilor în detrimentul UNPR, PC, dar şi prin trecerea a patru deputaţi la statutul de neafiliaţi.

Cu nouă deputaţi în minus, PDL rămâne cu 47 de membri.

Grupul deputaţilor PPDD a scăzut de la 48 de membri în Camera Deputaţilor la 24, prin plecarea acestora la PSD (4), UNPR (9), PNL ( 2), PC (5), în timp ce patru au devenit neafiliaţi.

PPDD are în acest moment 24 de membri la Camera Deputaţilor.

În 2013, grupului PSD din Senat i s-au alăturat 12 noi senatori, 11 din partea grupului PPDD (dintre aceştia 6 deveniseră anterior independenţi şi ulterior membri-afiliaţi, iar ceilalţi 5 au migrat către UNPR), în timp ce al doisprezecelea nou membru a venit de la PDL, după o perioadă intermediară de afiliere la grupul independenţilor.

PSD a pierdut în 2013 un senator care s-a alăturat grupului PPDD, astfel că la Senat, la sfârşitul anului 2013, PSD număra 75 de senatori.

Grupul senatorial al PNL nu a suferit în 2013 nicio modificare, rămânând la 50 de membri, la fel ca şi grupul PDL, care are 23 de membri.

În grupul UDMR, ca şi în ce al PC, s-a înregistrat câte o demisie, iar din grupul PC un senator a trecut în grupul independenţilor.

Din grupului senatorilor PPDD au plecat 13 membri, 11 către PSD, în timp ce doi au trecut la independenţi, afiliindu-se ulterior grupului PC.

VEZI SI:

PSD riscă să piardă MAJORITATEA în Senat. Care este ameninţarea care planează din umbră

 

 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'