UPDATE 17.00 Credincioşii sunt sfătuiţi de ÎPS Teodosie să meargă la casele lor şi să nu se reculeagă la mormântul Preasfinţitului Pimen: „Nu avem capacitatea organizatorică să vă aşezăm unul în spatele celuilalt aşteptându-vă rândul să vă închinaţi la mormântul părintelui. Mergeţi spre casele dumneavoastră individual, nu în pâlcuri, cântând împreună cu noi Hristos a înviat!”
UPDATE 16.50 Sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen este coborât în mormânt. Slujba de la mormânt a fost ţinută de ÎPS Teodosie. Mormântul părintelui a fost acoperit cu flori de liliac.
UPDATE 14:00: Cortegiul funerar al ÎPS Pimen a plecat spre Putna, unde va fi înmormântat. Ieșirea din mănăstire a preotului a fost făcută cu sunet de bucium, după cum a fost dorința Înaltpreasfințitului.
UPDATE: Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost acoperit cu drapelul național și a fost cărat pe brațe de oameni îmbrăcați în combinezoane. De asemenea, cortegiul este însoțit de garda de onoare.
Sunt peste 1.000 de persoane la slujba ÎPS Pimen. De asemenea, persoane se află și în afara mănăstării. Părintele va fi înmormântat cu onoruri militare. Predica va fi susținută de la ÎPS Tudosie.
Cortegiul funerar va porni la ora 14:00 în drum spre Putna, iar sute de bucovineni se vor îmbrăca în haine de sărbătoare și vor ieși în stradă pentru a-i fi alături părintelui pe ultimul drum.
Sute de credincioși au trecut deja pe la catafalcul părintelui depus la Catedrala Arhiepisopală din Suceava.
Slujba va începe la ora 12:00 și va dura două ore. Va fi o slujbă specială, urmând ca trupul neînsuflețit al părintelui să fie dus la Sihăstria Putnei, acolo unde este pregătit locul de veci al ÎPS Pimen.
La înmormântare sunt așteptați mai mulți reprezentanți ai Bisericii, printre care și Înaltpreasfințitul Teodosie.
Citeşte şi:
ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Acesta a primit în urmă cu două săptămâni un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, conform Libertatea.ro.