ÎPS Teodosie nu se dezice. Noua afirmație controversată a înaltului prelat: „Bolile psihice ale copiilor au legătură strânsă cu păcatele părinţilor”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, continuă șirul declarațiilor controversate. Dacă până acum a vorbit despre boli și păcate ale adulților, acum i-a luat la rând pe copii, însă nu oricum, ci tot prin prisma părinților.
Filip Stan
18 aug. 2024, 23:37
ÎPS Teodosie nu se dezice. Noua afirmație controversată a înaltului prelat: „Bolile psihice ale copiilor au legătură strânsă cu păcatele părinţilor”
ÎPS Teodosie nu se dezice. Noua afirmație controversată a înaltului prelat: „Bolile psihice ale copiilor au legătură strânsă cu păcatele părinţilor”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, susține că bolile psihice ale copiilor, considerate de el slăbiciuni declanșate de unele evenimente din viață, sunt consecințele păcatelor săvârșite de părinți.

Citește și: ÎPS Teodosie șochează din nou prin declarații controversate. Când trebuie să se împreuneze soțul cu soția

ÎPS Teodosie: Bolile psihice ale copiilor, consecința păcatelor părinților

Înaltul prelat a vorbit despre bolile psihice, despre care consideră că sunt „slăbiciuni” declanșate de sperieturi sau momente de panică. În ceea ce îi privește pe copii, Teodosie consideră că afecțiunile au legătură cu păcatele comise de părinți.

„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

Arhiepiscopul Tomisului a mai susţinut că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu patos au primit, prin rugăciune, ajutor mai important constra acestor afecțiuni decât cel dat de medicamente.

„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.

Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie rostite de către sau pentru cei bolnavi psihic.

Citește și: Ce a răspuns ÎPS Teodosie când a fost întrebat despre donațiile din banii câștigați la pariuri sau păcănele

 

Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre patima statului pe telefon și despre cum gestionăm atacurile de panică

Invitat la o emisiune radio, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a răspuns la întrebări legate despre patima statului pe telefon, dar și despre cum scăpăm și controlăm atacurile de panică

Acesta a susținut că atacurile de panică sunt des întâlnite atât în rândul adolescenților, cât și al adulților. Cu toate că a fost întrebat cum putem scăpa de ele, acesta a afirmat doar că „Sigur, orice atac de panică însemnează o împuţinare de suflet. Şi pot avea atac de panică şi copiii, şi adulţii, şi vârstnicii. Oricine poate să aibă un atac de panică”, a spus arhiepiscopul.

Înaltul ierarh a fost întrebat în timpul emisiunii ce presupune patima statului pe telefon și cât de gravă este. Teodosie a afirmat că nu este o patimă mai rea decât băutul sau fumatul, dar că timpul petrecut astfel este irosit, iar părinții ar trebui să fie atenți cu copiii pe acest subiect.

Citește și: Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, dezvăluie secretul progresului: „Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată”

„Patima aceasta a statului la telefon nu poate fi mai rea decât fumatul, că nu înghiţi nimic, nu inhalezi nimic, dar poate fi o patimă în sensul că omori timpul sau vorbeşti ce nu trebuie şi multe altele. Copiii, într-adevăr, pot fi copleşiţi, împătimiţi de telefon sau tabletă. Orice este exagerat este şi dăunător. De aceea părinţii trebuie să aibă mare grijă de educaţia din vremea noastră”, a mai susținut arhiepiscopul.

Citește și: Preotul Nicolae Tănase insistă cu pedepsirea victimelor violurilor „dacă a contribuit la derapajul celui in cauză, respectiv printr-o îmbrăcăminte indecentă… provocatoare…gesturi”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România în care se făceau ritualuri păgâne. Acum, o mulțime de oameni vin să se bucure de natură și peisajul spectaculos, fără să-i știe istoria
Capital.ro
Este obligatoriu să-și schimbe permisele auto. Amendă pentru șoferi dacă nu au acest tip de permis
Playtech.ro
Surpriza uriașă de care au avut parte turiștii pe Transalpina: “Ninge în august”
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Imagini terifiante într-un oraș britanic. Găști înarmate se taie cu macetele ziua în amiaza mare. Localnici: „Este o zonă de război” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Elon Musk: America, lovită de foamete cu programul Kamalei Harris
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” legate de păcatele părinților
MediaFlux
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE de PENSIE! BACIU a CONFIRMAT: Pot fi aduse în 6 LUNI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...