ÎPS Teodosie vrea bărbaţi hipsteri: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că bărbatul trebuie să aibă barbă şi a precizat că “bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”. El a menţionat că orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Luna trecută, acuza femeile divorţate de adulter dacă se căsătoresc.
Filip Stan
28 feb. 2024, 12:22
ÎPS Teodosie vrea bărbaţi hipsteri:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat marţi seara, la Radio Dobrogea, de ce poartă barbă slujitorii Bisericii Ortodoxe. “Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, întrebat dacă este normal ca un preot să împărtăşească persoanele care trăiesc în concubinaj sau care fumează: Doamne-fereşte! / Nu am auzit aşa ceva / Ce spune despre femeile care divorţează

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, joi seară, că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. ”Doamne fereşte”, a fost reacţia prelatului. De asemenea, IPS Teodosie afirmă că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat, joi seară, într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează.

Ascultătorul care a pus întrebarea a precizat că preotul la care se referă şi-a motivat această decizie prin faptul că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

ÎPS Teodosie a călcat pe coadă Sfântul Sinod! Patriarhia Română: ”Ar putea fi pedepsit pentru răzvrătire, indisciplină și presiunea publică”

“Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

El a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă. “Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastră, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului, după ce ÎPS Teodosie a afirmat că un bărbat necăsătorit comite adulter dacă se căsătoreşte cu o femeie divorţată: A răspuns în acord cu învăţătura creştin-ortodoxă. Preotul să lămurească în condiţii a avut loc divorţul

Arhiepiscopia Tomisului a afirmat, recent, că declaraţia Înalt Prea Sfinţitului Teodosie conform căreia un bărbat necăsătorit comite adulter dacă se căsătoreşte cu o femeie care a vrut să divorţeze este una în acord cu învăţătura creştin-ortodoxă şi a precizat că, potrivit Statului Bisericii Ortodoxe Române, preotul trebuie să lămurească în ce condiţii a avut loc divorţul, astfel încât bărbatul ortodox necăsătorit să nu se facă părtaş la un păcat grav.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au transmis luni, un punct de vedere în legătură cu un răspuns dat de ÎPS Teodosie unui ascultător al Radio Dobrogea, în data de 7 februarie, care întrebase dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Potrivit învăţăturii Mântuitorului nostru Iisus Hristos divorţul nu poate fi transformat într-o bagatelă şi totodată nu poate fi invocat de către unul dintre soţi decât atunci când celălalt soţ comite păcatul adulterului: «S-a zis iarăşi: Cine va lăsa pe femeia sa, să-i dea carte de despărţire. Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârşească adulter, şi cine va lua pe cea lăsată săvârşeşte adulter» (Matei 5, 31-32). În cazul indicat de către ascultătorul Radio Dobrogea, respectiv al posibilităţii căsătoriei dintre un bărbat necăsătorit şi o femeie divorţată, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a răspuns în acord cu învăţătura creştin-ortodoxă, aplicabilă propriilor credincioşi (Cf. Statut BOR art. 8, alin. 3), că preotul trebuie să lămurească în ce condiţii a avut loc divorţul, astfel încât bărbatul ortodox necăsătorit să nu se facă părtaş la un păcat grav”,  au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate! ”Dacă a vrut ea, cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârşeşte adulter”

Ei acuză presă care a preluată aceste declaraţii de abordări tendenţioase şi generalizate.  “Bineînţeles, dovedind o îngrijorătoare lipsă de cultură religioasă, publicaţiile şi posturile media care au difuzat ideea falsă că Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie ar interzice orice căsătorie dintre un bărbat necăsătorit şi o femeie divorţată nu au mai avut răbdarea profesională de a verifica dacă afirmaţiile ierarhului, efectuate pe o speţă concretă, sunt acoperite de învăţătura propriului cult. Regretăm aceste abordări tendenţioase şi generalizante, care indică, în aprecierea noastră, un comportament neprofesionist prin lipsa de interes faţă de documentarea unui articol sau a unei ştiri”, a menţionat sursa citată.

Arhiepiscopia Tomisului consideră că ÎPS Teodosie  s-a exprimat în cadrul unor drepturi şi libertăţi fundamentale garantate de legislaţia internaţională şi naţională.

“Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie s-a exprimat în cadrul unor drepturi şi libertăţi fundamentale garantate de legislaţia internaţională şi naţională. Compătimim pe cei ce, în numele unor percepţii eronate despre religie, se străduiesc să submineze tocmai garanţiile lumii libere şi democratice. Tocmai acestor bezbojnici „gardieni” ai democraţiei le amintim: «Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie. Acest drept implică libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea individual sau colectiv, în public sau în particular, prin intermediul cultului, învăţământului, practicilor şi îndeplinirii riturilor» (Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene art.10, alin. 1)”, au mai afirmat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a fost întrebat la Radio Dobrogea dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
Conducătorii auto din România au interzis. Vei fi trimis în judecată. Legea e deja în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
15 ani de închisoare. Legea a intrat în vigoare astăzi, 1 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Mircea Geoană neagă acuzațiile de plagiat privind teza sa de doctorat
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?