Irlanda impune carantină obligatorie la hotel. Începând de vineri, orice persoană care ajunge în Irlanda fără un rezultat negativ al testului pentru depistarea coronavirusului va fi escortat la un hotel lângă Aeroportul Dublin. La fel și pasagerii care provin sau au călătorit recent în oricare dintre cele 33 de țări de pe o listă de destinații cu risc ridicat, care include Austria, Dubai, 17 națiuni africane și toată America de Sud, notează Politico, citat de Digi 24.
Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat recent că speră ca aceste noi restricții și costurile ridicate vor descuraja în mod substanțial deplasările. Adulții trebuie să plătească 1.875 de euro în avans pentru o carantină hotelieră de 12 zile cu trei mese incluse zilnic. Irlanda a publicat ghiduri de carantină în germană, portugheză și spaniolă.
Călătorii care sosesc fără un test PCR negativ vor trebui să rezerve o cameră pentru aproximativ 150 EUR pe zi.
Irlanda a contractat Tifco Hotel Group pentru a furniza centrele de carantină, iar primul este Crowne Plaza, un hotel de lângă aeroport.
Citeşte şi: Irlanda a devenit ţara cu cea mai mare rată de infecţii de Covid din lume. Cum s-a ajuns la această situaţia
Liderul opoziției, Paul Murphy, a declarat că sistemul va discrimina africanii și sud-americanii și va permite europenilor și americanilor să se „autocarantineze”. El a cerut ca toți călătorii care sosesc în Irlanda să se confrunte cu carantina hotelieră obligatorie.
Planul guvernamental „va fi un factor de descurajare dacă vii din una din cele 33 de țări”, a spus el. „Dar dacă sunteți din Marea Britanie sau din SUA, unde COVID este încă complet scăpat de control, sau dacă sunteți din alte țări din Europa în care se află un alt val, nu este niciun element de descurajare”, a conchis acesta.
Carantina hotelieră obligatorie din Irlanda va intra în vigoare în această vineri, iar portalul de rezervări este deja activ.
Olanda va prelungi până la 20 aprilie măsurile restrictive în vigoare pentru combaterea pandemiei de COVID-19, care se agravează în regat, reducând în acelaşi timp cu o oră durata restricţiilor de circulaţie, a anunţat marţi seara premierul olandez Mark Rutte, relatează AFP.
„Numărul infecţiilor este din nou în creştere şi există din nou mai mulţi oameni în spital”, a explicat premierul Rutte într-o conferinţă de presă. ”Aceasta este în prezent realitatea tulburătoare şi de aceea nu putem renunţa la măsurile în vigoare” care ar fi trebuit ridicate la 30 martie.
De la începutul crizei sanitare, anul trecut, Olanda, cu o populaţie cu puţin peste 17 milioane de locuitori, a înregistrat peste 1,2 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 16.339 de decese. Marţi au fost identificate 5.636 de noi cazuri.