Un astfel de caz a fost văzut la Dublin în meciul Conference League dintre Shamrock Rovers și Djurgarden din prima etapă a fazei grupelor din Grupa F. Partida s-a încheiat fără goluri, dar a fost marcată de un cântec al suporterilor locali. Se știe că nu există mare dragoste între irlandezi și englezi și, se pare că irlandezii nu au avut-o pentru regina Elisabeta a II-a, al cărei deces l-au sărbătorit cu un cântec morbid.
„Lizzi este în sicriu”, s-a scandat pe stadionul Tala din Dublin.
Tallaght stadium in Dublin tonight pic.twitter.com/FhHtoVGT1L
— Dublin Bhoy (@dublincelticfan) September 8, 2022
Un alt videoclip de la Derry, în nordul Irlandei, arată oameni pe străzi, bucurându-se. Oamenii sunt văzuți adunându-se pe străzi, lăsându-și mașinile în mijlocul străzii și chiar urcând pe acoperișuri în semn de sărbătoare.
Irlanda și-a câștigat independența față de Regatul Unit în 1922, dar Irlanda de Nord, care include orașul Belfast, a rămas în Regatul Unit. Tensiunile dintre Irlanda și Regatul Unit – sau teritoriul irlandez controlat de Regatul Unit – au afectat țara în istoria recentă.
Derry City, Ireland. #queen #QueenElizabeth #QueenElizabethII #irishtwitter pic.twitter.com/c8Pt8oYySr
— Bobby (@bobbysands81) September 8, 2022
Oamenii din țările controlate anterior de Marea Britanie, precum India, Irlanda, Australia și Nigeria, s-au grăbit să sublinieze rolul monarhiei în subjugarea țărilor lor. „Am stima profundă pentru Regina Elisabeta a II-a ca persoană, mamă și bunică. Dar ea este, de asemenea, șeful unei monarhii care a beneficiat de exploatarea sistematică a Irlandei și Indiei timp de secole. Prin urmare, dispreț profund pentru ea ca monarh!„, este una dintre postările de pe Twitter.
De asemenea, unii aborigeni australieni s-au bucurat de moartea Reginei, după ce sosirea britanicilor în 1778 a dus la devastarea populației lor, iar problemele se răsfrâng până în prezent.