‘Fiind vorba de modificarea structurii de management de conducere, se trece de la un sistem cu un etaj la un sistem cu două etaje, conducere executivă şi Consiliu de Supraveghere. Direcţia, pe bună dreptate, vrea întreaga structură, nu este vorba doar de domnul Jiru’, a precizat Isărescu.
În ceea ce priveşte înlocuirea actualului preşedinte al CEC Bank, Radu Gheţea, înainte de expirarea mandatului, Isărescu susţine că acesta nu va fi înlocuit, ci promovat.
‘Înţeleg că nu îl înlocuieşte, ci îl promovează, cu acceptul dânsului. Depinde dacă acceptă’, a mai spus Isărescu.
Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a declarat, marţi, că nu poate spune dacă s-a renunţat sau nu la ideea de a fi schimbat din funcţie, deoarece decidentul în cazul numirii conducerii unei bănci este acţionarul.
În data 15 aprilie, premierul Victor Ponta afirma că propunerea Guvernului, ca principal acţionar la CEC, de a-l avea în conducerea executivă a băncii pe Enache Jiru, este una foarte bună.
‘Doamna ministru a Finanţelor are un proiect de ordin privind reorganizarea conducerii CEC, iar propunerea din partea noastră – Guvernul este principalul acţionar la CEC – de a-l avea în conducerea executivă pe domnul Jiru este o propunere pe care o consider foarte bună. Am discutat-o şi cu guvernatorul BNR, şi cu alte persoane din domeniu şi domnul Jiru are pregătirea profesională, are experienţa necesară pentru a face din CEC o bancă mult mai dinamică’, a susţinut premierul.
Ponta a adăugat că CEC, după modelul Eximbank ‘care are un anumit profil de sprijin al exporturilor şi s-a descurcat foarte bine’, trebuie să fie ‘mult mai dinamic şi să sprijine mai mult IMM-urile, persoanele fizice şi diverse domenii în care este nevoie de creditare, o politică pe care o conducere a lui Enache Jiru şi a celorlalţi o vor putea realiza’.