UPDATE Israel a lansat un atac ce a ucis cel puțin 22 de persoane în Beirut, capitala Libanului. Se încearcă limitarea influenței Hezbollah în regiune

Statul Israel a lansat atacuri împotriva Libanului, ce au vizat centrul Beirutului, care au ucis zeci de persoane și au rănit cel puțin 92. Măsura a fost luată de Israel pentru a contracara influența Hezbollah în regiune, deși organizațiile internaționale acuză că unele dintre misiunile lor ar fi fost atinse în cadrul atacurilor.
Filip Stan
10 oct. 2024, 23:11
UPDATE Israel a lansat un atac ce a ucis cel puțin 22 de persoane în Beirut, capitala Libanului. Se încearcă limitarea influenței Hezbollah în regiune

UPDATE Atacul israelian în Beirut a ucis cel puțin 22 de persoane și a rănit minim 117 persoane, conform ministrului sănătății din Liban. Atacurile, conform Sky News, au fost semnificativ mai aproape de inima capitalei decât de suburbiile sudice unde Israelul a lovit în ultimele săptămâni.

Știre inițială

Israel a lansat un atac care a ucis cel puțin 18 persoane și a rănit 92 de persoane, în centrul Beirutului, joi seară, anunță Ministerul Sănătății din Liban. Un fotograf Asociated Press care s-a deplasat în zona exploziilor a relatat că primul atac, în zona Ras al-Nabaa, părea să fi lovit jumătatea inferioară a unui bloc de apartamente cu opt etaje și la fața locului au sosit un număr mare de ambulanțe.

A doua lovitură, în zona Burj Abi Haidar, a prăbușit o clădire întreagă, care a fost cuprinsă de flăcări.

Conflictul continuă între Israel și Liban

Nu a existat nicio declarație imediată din partea armatei israeliene, care în ultimele săptămâni a lansat atacuri frecvente în suburbiile sudice ale Beirutului, preferând să evite centrul orașului. Rapoartele au venit în timp ce armata israeliană continua să lovească ținte Hezbollah în Liban.

Citește și : NATO va începe exercițiul nuclear luni, 14 octombrie, în contextul amenințărilor proliferate de Federația Rusă: „Este vital să ne testăm apărarea”

La începutul zilei de astăzi, joi, 10 octombrie, o lovitură israeliană asupra unei școli ce adăpostește persoane strămutate din Fâșia Gaza a ucis minimum 27 de persoane, au susținut oficialii medicali palestinieni. Armata israeliană a declarat că i-a vizat pe militanți, însă oamenii care se adăpostesc acolo au spus că atacurile ar fi atins și o întâlnire a lucrătorilor umanitari.

Israel a continuat să lovească în ceea ce susține că sunt ținte militante din enclava palestiniană, chiar dacă atenția sa s-a îndreptat către războiul împotriva Hezbollah din Liban și tensiunile în creștere cu Iranul. Armata sa a lansat o operațiune aeriană și terestră largă împtrovia Hamas în nordul Gazei la începutul acestei săptămâni.

O forță de menținere a păcii din sudul Libanului, ce funcționa în cadrul Organizației Națiunilor Unite ar fi raportat, de asemenea, că un tanc israelian ar fi tras asupra sediului său din orașul Naqoura, lovind un turn de observație și rănind doi soldați de menținere a păcii. Acest lucru a determinat Ministerul italian al Apărării să cheme ambasadorul Israelului în semn de protest.

Citește și : A murit Ratan Tata, cel mai bizar miliardar al lumii. Conducea o mașină ieftină, dona sume uriașe și nu s-a căsătorit niciodată

Armata israeliană a deschis, astăzi, focul asupra unei baze ONU din sudul Libanului și a spus că le-a ordonat trupelor de menținere a păcii „să rămână în spații protejate”.

În ultimele 24 de ore, unitatea de răspuns la criză din Liban a declarat că focurile israeliene și atacurile aeriene au ucis 28 de persoane și au rănit 113, ceea ce a dus la 2.169 de morți și 10.212 de persoane rănite în Liban, de la izbucnirea războiului.

În același timp, atacurile Hezbollah au ucis 28 de civili în nordul Israelului de la începutul războiului, precum și 39 de soldați israelieni, inclusiv în nordul Israelului din octombrie anul trecut, cât și în sudul Libanului, de la invazia Israelului.

DailyBusiness
Concluzii despre aderarea DEPLINĂ la Schengen, după reuniunea JAI! România și Bulgaria, în pragul decizional!
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Cum scapi de musculițele mici și negre din bucătărie. Soluția banală care are un efect instant
Capital.ro
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Candidaturile la PREZIDENȚIALE. BEC a validat 10 candidaţi din partea partidelor şi patru independenţi
Adevarul
Ceremonie în stil sovietic la Kremlin. Gesturi ”tandre” între Putin și Lukașenko, ironizate pe internet
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Așteptarea ia sfârșit. 1 noiembrie vine cu mai mulți bani pentru acești pensionari
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Nicoleta Ștefan, o asistentă din Slatina, a murit într-un accident rutier cumplit alături de soțul ei 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Plata în numerar. Interzis pentru românii care folosesc bani cash. Te arestează preventiv
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Youtuberul Yung Filly acuzat de viol și arestat în Australia
MediaFlux
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nani mic în mașina IPJ Vrancea: săracii, trebuie să fi fost epuizați…