Israel, ameninţare fără precedent, sunt vizate sistemele antirachetă ale Rusiei

Potrivit ministrului israelian, Israelul nu se amestecă în problemele interne ale Siriei, însă nu va permite ca Iranul - un susţinător important al preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, alături de Rusia - să-şi consolideze poziţiile în ţara vecină.
Alina Costache
24 apr. 2018, 12:39
Israel, ameninţare fără precedent, sunt vizate sistemele antirachetă ale Rusiei

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a atenţionat marţi că ţara sa va distruge orice sistem antirachetă performant rusesc desfăşurat pe teritoriul Siriei dacă acesta va fi folosit împotriva avioanelor israeliene, dar a ţinut să sublinieze că Israelul nu este interesat de o escaladare a tensiunilor cu Moscova, informează dpa şi EFE.

„Un lucru trebuie să fie clar: dacă cineva va trage în avioanele noastre, noi îi vom distruge”, a spus Avigdor Lieberman pentru Ynet, un portal de ştiri local.

„Există sisteme ruseşti în Siria şi ele nu sunt folosite împotriva noastră. Avem o linie de comunicare deschisă, un dialog real, uneori nu atât de simplu, dar un dialog sincer şi deschis cu ruşii”, a declarat totodată Lieberman, adăugând că acest lucru a prevenit confruntările cu Moscova.

Potrivit ministrului israelian, Israelul nu se amestecă în problemele interne ale Siriei, însă nu va permite ca Iranul – un susţinător important al preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, alături de Rusia – să-şi consolideze poziţiile în ţara vecină.

Aceste declaraţii au fost făcute pe fondul informaţiilor conform cărora Rusia ia în considerare posibilitatea de a livra Siriei sisteme de apărare antirachetă S-300. Rusia a desfăşurat deja sisteme mai performante ale sale S-400 la bazele militare pe care le deţine în această ţară, însă acestea nu au fost activate în timpul recentelor raiduri conduse de SUA.

Israelul este una dintre ţările care întreprind lovituri aeriene în Siria, alături de Rusia, SUA, Turcia şi alte câteva.

Sistemele de apărare antiaeriene siriene au doborât anul acesta un aparat israelian, în timp ce acesta efectua un raid. Israelul a ripostat lovind în sisteme de apărare antiaeriană siriene. Moscova şi Damascul au dat asigurări că sistemele de apărare antiaeriene siriene, bazate pe sisteme produse în fosta Uniune Sovietică în anii 1970, au doborât peste 70 dintre cele peste o sută de rachete lansate de aliaţi.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vinerea trecută că atacurile militare occidentale asupra Siriei din această lună au eliminat orice obligaţie morală a Rusiei de a stopa sau amâna furnizarea sistemelor de rachete S-300 preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Potrivit ziarului rus Kommersant, care cita surse militare anonime, Rusia ar putea începe să-i furnizeze Siriei sisteme de rachete antiaeriene în viitorul apropiat, însă Kremlinul a refuzat să comenteze cu privire la acest subiect.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'