Israelul şi-a rechemat ambasadorul la UNESCO după adoptarea unei noi rezoluţii privind Ierusalimul

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat miercuri rechemarea pentru consultări a ambasadorului țării sale la UNESCO, în urma unui nou vot privind Ierusalimul de Est, partea palestiniană a orașului ocupată de Israel în 1967, relatează AFP, citată de Agerpres.
Iulian Tudor
26 oct. 2016, 18:44
Israelul şi-a rechemat ambasadorul la UNESCO după adoptarea unei noi rezoluţii privind Ierusalimul

‘Teatrul absurdului continuă, am decis să-l rechemăm pe ambasadorul nostru la UNESCO pentru consultări și vom decide ce măsuri să luăm față de această organizație’, a anunțat într-un comunicat biroul prim-ministrului.

O comisie a UNESCO a adoptat miercuri o decizie care acuză ‘lucrările ilegale’ ale Israelului în Orașul vechi din Ierusalim, evocând ‘Esplanada Moscheilor’, spre marea nemulțumire a statului evreu care numește zona ‘Muntele Templului’. Aceasta a intervenit la opt zile după o rezoluție a Consiliului executiv al organizației pe aceeași temă, care a provocat furia Israelului.

Comisia de patrimoniu, care cuprinde 21 de state membre, a adoptat prin consens acest text propus de Kuweit, Liban și Tunisia, care deplânge ‘pagubele’ și ‘lucrările ilegale’ ale Israelului în Orașul vechi, cerându-i să respecte statu quo-ul privind locurile sfinte, conform proiectului consultat de AFP.

Miercuri, prim-ministrul israelian a catalogat deja rezoluția comisiei UNESCO drept o ‘continuare a teatrului absurdului’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Stare de alertă în Israel, de teama atacurilor teroriste de Yom Kippur

‘Forțele islamiste extremiste distrug moschei, biserici și situri arheologice, în timp ce Israelul e singura țară din regiune care le conservă și asigură libertatea de cult pentru toate religiile. Comisia de patrimoniu a UNESCO ar trebui condamnată, nu Israelul’, a declarat el.

Secretarul general al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Saeb Erekat, a acuzat Israelul într-un comunicat că desfășoară ‘o campanie orchestrată’ pentru ‘a legitima anexarea’ Ierusalimului de Est. ‘Contrar celor afirmate de guvernul israelian, rezoluția votată de UNESCO vizează reafirmarea importanței Ierusalimului pentru cele trei religii monoteiste — creștinismul, iudaismul și islamul’, a spus el.

La 18 octombrie, Consiliul executiv al UNESCO a adoptat o rezoluție privind Ierusalimul de Est (partea palestiniană a Ierusalimului) în numele protejării patrimoniului cultural palestinian, ceea ce din punctul de vedere al Israelului ar fi negat legătura milenară între evrei și acest oraș. Ulterior, Israelul a anunțat că-și suspendă cooperarea cu UNESCO.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Când este bine să bei cafea, de fapt. Ce recomandă medicul Vlad Ciurea să faci în fiecare zi: “Trebuie să fie relaxare și plăcere”
Capital.ro
Schimbare uriașă în România. A intrat în vigoare de la 1 August. Toți românii vor beneficia
Playtech.ro
SFÂȘIETOR Ce le-a spus Nicu Covaci colegilor săi înainte să moară. ȚI se rupe sufletul
DailyBusiness
Sute de mii de pensionari NU își permit medicamentele! Cât de MICI sunt indemnizațiile sociale în România
Adevarul
Se apropie pacea în Ucraina? Expert român în diplomație de la Oxford: „Toate acestea ridică multe semne de întrebare”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ce teritorii a pierdut România în istorie. Cum arăta țara în întregime
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
BREAKING | Sorin Porojan, un cunoscut om de afaceri din Argeș, a murit după ce a căzut cu ATV-ul într-o râpă
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj și-a confirmat supremația în această probă
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Prețurile pe litoralul românesc creează controverse: 19 lei pentru o apă la 750 ml în Vama Veche
MediaFlux
A fost găsit SPÂNZURAT! DOLIU în FOTBALUL românesc
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?