Istoria companiei Viessmann de la începuturi și până în ziua de azi

Istoria companiei Viessmann a început în orașul Hof, în anul 1917, când Johann Viessmann a înființat un mic atelier specializat în fabricarea cazanelor din oțel. Douăzeci de ani mai târziu, Johann a mutat operațiunea în Allendorf, iar după cel de-al doilea război mondial, Hans Viessmann, fiul lui Johann Viessmann a preluat compania tatălui său, a modernizat-o și a ajutat-o să se dezvolte.
Filip Stan
17 aug. 2021, 11:42
Istoria companiei Viessmann de la începuturi și până în ziua de azi

Cum a fost afectată compania Viessmann de tranziția de la cărbune la petrol?

Cu timpul, la jumătatea secolului XX, cărbunii, principala sursă de energie la vremea aceea, au fost treptat treptat înlocuiți de petrol. Dar popularitatea cazanelor Viessmann, nu numai că nu a fost în niciun fel afectată, ba mai mult, a atins standarde pe care nu le mai cunoscuse până atunci.

În anul 1972 Viessmann a deschis prima fabrică din străinătate, în Faulquemont – Franța și a continuat apoi cu ridicarea a încă două, una în Waterloo și cealaltă în Ontario – Canada.

La vremea aceea, omenirea a început să simtă primele semne ale unei crize mondiale de energie, dar prin puterea sa excepțională de adaptare, compania Viessmann nu a tratat situația ca pe o problemă, ci a văzut-o ca pe o oportunitate de dezvoltare. Astfel, în anul 1976, Viessmann a produs primele sisteme de înmagazinare a energiei solare și în 1978 primele pompe de căldură.

Momente cheie din istoria companiei Viessmann în ultimii 30 de ani

Un alt moment important în istoria companiei Viessmann a avut loc între anii 1991 și 1992, când Dr. Hans Viessmann – proprietarul celebrului grup la vremea acea, a predat ștafeta conducerii fiului său Dr. Martin Viessmann.

În anii 1990, în cadrul companiei Viessmann au avut loc schimbări structurale majore. În vremea aceea a fost construită o nouă fabrică axată pe producția cazanelor de perete în Allendorf, dar s-a consolidat și rețeaua internațională de promovare și vânzări.

Și secolul XXI a început bine pentru Viessmann. În anul 2005 compania a lansat o campanie care promova scăderea consumului de energie în vederea protecției mediului înconjurător și și-a extins gama de produse investind totodată și în noi tehnologii.

Campania lansată în anul 2005 a adus companiei Viessmann premiul Sustenabilitate Germană, atât în anul 2009, cât și în anii 2011 și 2013, în calitate de cel mai sustenabil brand din Germania. De asemenea, această companie a mai primit și în anul 2010 un premiu pentru optimizarea producției și utilizării de energie în fabricile sale.

Din luna ianuarie a anului 2018, Martin Viessmann conduce grupul Viessmann atât în calitate de președinte al biroului executiv, iar operațiunile sunt planificate de doi directori: Max Viessmann – care este responsabil de divizia de mediu și Joachim Hanssen care se concentrează pe producția de sisteme industriale și de refrigerare.

O gamă completă de produse pentru probleme importante

Compania Viessmann produce în prezent o gamă completă de sisteme de încălzire, refrigerare și industriale.

Sistemele de încălzire sunt niște sisteme în producția cărora s-a urmărit utilizarea rațională a surselor de energie și satisfacerea nevoilor beneficiarilor.

Cazanele pe lichid sau gaz cu care această companie și-a început activitatea sunt apreciate și în ziua de azi, întrucât doar în Germania, din cele 20 de milioane de instalații de încălzire, aproximativ 65% funcționează pe bază de gaz și 30% pe bază de lichid.

Viessmann produce și sisteme de cogenerare cu un grad ridicat de eficiență, bazate pe o tehnologie cu un potențial imens. Aceste sisteme reduc semnificativ consumul primar de energie, dar și emisiile de dioxid de carbon.

Pentru o lume mai verde, Viessmann produce și pompe de căldură care pot fi utilizate atât pentru construcții noi sau modernizarea clădirilor rezidențiale, cât și pentru spațiile comerciale.

Sistemele termice solare Viessmann vin în completarea pompelor de căldură și sunt utile la încălzirea apei sau a spațiilor pentru care se folosesc.

Când vorbim de sisteme industriale Viessmann ne referim la sisteme care asigură o furnizare economică de abur, căldură sau aer rece pentru aplicații industriale.

Și în final, ultimele, dar nu cele din urmă, sistemele de refrigerare Viessmann pot fi privite ca niște soluții complete de răcire. 

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Drumul care trebuia să rezolve o mare problemă cu traficul din zona Bucureștiului, departe de finalizare. Lucrările au rămas în urmă și se pare că șoferii mai au de așteptat
Capital.ro
Lege pentru românii cu casa la curte. Vecinii pot cere să demolezi construcția
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Vestea zilei pentru 200.000 de români. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile lor
Adevarul
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Vin ploi abundente. Alertă de la ANM
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Mașinile interzise în București. Se pun restricții tot timpul, orele 07-10 și 16-19
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Melania Trump îl apără pe fostul președinte Donald Trump: Reacție dură față de administrația Biden
MediaFlux
PENSIE mai mare pentru sute de mii de pensionari. Boloș a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...