Istoria neștiută a cartierului din București distrus de comuniști. În prezent, e o zonă obișnuită, cu spațiu verde și liniștit. Pe vremea comunismului, a fost distrus complet. Fostul cartier se află între cimitirul „Sfânta Vineri” și cimitirul Israelit „Filantropia” și se numea Groapa lui Ouatu. Mahalaua a fost distrusă în anii ’50 de comuniști, locul fiind la acea vreme dominat de sărăcie, criminalitate și viață boemă.
Istoria neștiută a cartierului din București distrus de comuniști. Groapa lui Ouatu provine de la un afacerist englez, căruia i se spunea Watt. Bărbatul a deschis o fabrică de vase din lut în București, în sezolul XIX, săpând gropi multe pentru extragerea argilei necesare. Una din gropi a rămas neastupată și, prin viu grai, „groapa lui Watt” a devenit „groapa lui Ouatu”.
Acea zonă devenise foarte cunoscută pentru condițiile dificile de trai. Nu erau străzi asfaltate acolo nici în perioada interbelică și nu era nici canalizare. Abia în 1935 a ajuns electricitatea în zonă.
Oamenii fără posibilități trăiau în mizerie atunci, vedeau gunoaie și noroi la fiecare pas, iar mediul ajunsese un focar de infecție și epidemii. În același timp, clasa superioară trăia pe bulevarde elegante, curate și iluminate.
Cei care locuiau în mahala făceau parte, de regulă, din familii foarte sărace. Acolo stăteau și bandiții celebri ai acelor vremuri, precum Petrică Malaezu’, Fane Mahomed sau Bozoncea banditu’.
Zona avea, totuși, și părțile ei bune. Erau două cârciumi celebre pe care toată lumea le frecventa, e vorba despre „La Cocoș” și „Nea Mitică Minicună”, unde românii mergeau să bea sau să asculte lăutarii vremii.
Totuși, groapa era un adevărat pericol pentru localnici. Avea o adâncime de 30 de metri și maluri alunecoase, apă stătută pe fund, fiind locul mai multor tragedii. Acolo au murit mai mulți copii, de-a lungul timpului, iar haitele de câini din cartier reprezentau o adevărată spaimă pentru localnici. Din toate aceste motive, comuniștii anilor ’50 au hotărât să distrugă acest loc. Groapa a fost astupată cu pământ, iar în locul ei a fost amenajat inițial Parcul Cireșarii, redenumit ulterior Parcul Regina Maria. Zona s-a transformat încet încet într-un spațiu verde și liniștit, care azi se află la intrarea pe Podul Grand.