Contul este menţionat la secţiunea „Active financiare” din cele două declaraţii de avere, fiind indicat la categoria „cont curent sau echivalente (inclusiv card)”.
Declaraţiile de avere depuse ulterior lunii octombrie 2016 nu conţin referiri la acest cont.
Contul de 100.000 de lei deschis la Raiffeisen Bank este singurul care apare în declaraţiile de avere depuse de Tudose, la secţiunea „Active financiare”, din 2004 până în prezent.
În schimb, în toate declaraţiile de avere figurează o colecţie filatelică în valoare de aproximativ 30.000 de euro, dobândită între anii 1980 şi 1987.
Tudose mai menţionează, în declaraţiile sale de avere, datorii către persoane fizice, în cuantum de maximum 15.000 de euro, precum şi vânzarea şi achiziţionarea periodică a unor autoturisme.
Pemierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la România TV, că a avut o experienţă neplăcută cu băncile şi că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că ”nu-l merită”.
Întrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a răspuns: ”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”
Când i s-a atras atenţia că s-ar putea crede că recentele sale critici la adresa băncilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis că a existat un episod neplăcut în relaţia cu o bancă.
”Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.