Incendiul izbucnit duminică la o casă de pe Şoseaua Kiseleff, o zonă foarte scumpă a Capitalei, a ridicat încă de la început semne de întrebare, deoarece proprietarul imobilului a solicitat de mai multe ori la Primărie aprobare pentru a demola casa. El intenţiona ca pe locul respectiv să ridice un bloc. Omul nu a primit respectiva aprobare, deoarece imobilul era inclus în patrimoniul naţional.
Au existat suspiciuni că focul a fost pus intenţionat, iar reporterii România TV au obţinut şi dovada, de la pompieri.
Prima anchetă efectuată la faţa locului de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată că focul a fost pus intenţionat, prin aprinderea unei brichete.
Referitor la imobilul incendiat, Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a declarat pentru România TV, că astfel de incendierea respectivului imobil „nu este o surpriză, este o practică”.
„În momentul în care un proprietar nu reuşeşte să obţină autorizaţie de demolare sunt tot felul de metode la care recurge. Fie pune nişte chiriaşi care devastează, fie dă foc. Casa incendiată duminică se găseşte pe Şoseaua Kiseleff, la numărul 45. De fapt, sunt două clădiri acolo, am înţeles că a luat foc una dintre ele. În cealaltă locuieşte cu chirie ambasadorul Germaniei. Suprafaţa de teren este foarte mare, are şi o grădină, o copie în miniatură a grădinilor de la Versailles.
Proprietarul, doamna Lucia Cherecheş, are un proiect de a construi pe acest teren cinci blocuri mult mai înalte decât ce este construit acolo, în zona protejată Kiseleff. A obligat în instanţă pe Primăria Sectorului 1 să-i emită autorizaţie de demolare pentru cele două clădiri, dar noim am reuşit în instanţă să suspendăm demolarea şi după aceea să şi anulăm demolarea”, a spus Nicuşor Dan.