Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor, transmite ISU.
„Reamintim faptul că măsura de prorogare a termenului de obţinere a documentelor care certifică îndeplinirea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, pentru categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu (HGR 571/2016), de la data de 31 decembrie 2016 la 30 iunie 2017, a urmărit facilitarea demersurilor pe care beneficiarii investiţiilor trebuie să le realizeze pentru obţinerea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu. Astfel, această perioadă mai mare de timp disponibilă pentru efectuarea lucrărilor necesare obţinerii avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu, fără a fi aplicate măsuri coercitive de sancţionare contravenţională, a condus la creşterea numărului de construcţii autorizate”, informează ISU Bucureşti-Ilfov.
Obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiilor revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei. Acestea se emit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, iar pentru eliberarea acestora nu se percep taxe.