„După Paște ar trebui să avem capacitatea de a vaccina 10 milioane de persoane pe lună și chiar mai mult de atât”, a precizat Magrini într-un interviu pentru pentru Corriere della Sera, întrebat când va începe vaccinarea în masă în peninsulă. Italia, o țară cu peste 60 de milioane de locuitori, a fost anul trecut unul dintre cele mai lovite state de pandemia de coronavirus.
În acelaşi timp, autorităţile britanice intenţionează să administreze un vaccin anti-COVID-19 tuturor celor 15 milioane de persoane vulnerabile de pe teritoriul ţării până la jumătatea lunii februarie, inclusiv celor cu vârste de peste 70 de ani, angajaţilor din domeniul sanitar şi rezidenţilor cu afecţiuni preexistente.
Citeşte şi România a depăşit Germania, Franţa şi Italia la rata de vaccinare anti-Covid
Guvernul de la Londra este optimist că va putea atinge această ţintă şi intenţionează să ofere vaccinuri împotriva noului coronavirus tuturor persoanelor de peste 50 de ani până în luna mai. Graţie achiziţiilor făcute în timp util şi rapid, Marea Britanie este mai puţin afectată de blocajele apărute în livrările de vaccinuri în comparaţie cu ţările din Uniunea Europeană şi deja a început vaccinarea în masă. Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale date publicităţii duminică.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat deja un apel Marii Britanii, cerându-i să distribuie surplusul de doze rămase după vaccinarea persoanelor vulnerabile. Dacă toate vaccinurile pe care Marea Britanie le-a comandat vor fi aprobate şi livrate, această ţară va dispune de trei ori mai multe doze decât are nevoie.
Citeşte şi Lockdown-ul a provocat un dezastru demografic. Numărul de nou născuţi în Italia a scăzut cu 22%