Cifrele au fost postate de o fundație medicală, care a spus că „numărul mare” de medici infectați arată faptul că procedurile și echipamentele de protecție pentru medici sunt „încă inadecvate”, scrie Daily Mail.
Problema este mult mai gravă decât în China, deoarece „8,3% este mai mult decât dublul procentului de cohortă chineză”, a declarat președintele fundației Gimbe, Nino Cartabellotta, presei italiene.
Conform cifrelor, care sunt extrase din datele oficiale, numărul de medici infectați a crescut cu peste 1.500 chiar în ultimele opt zile.
Cifra a 2.629 de cadre medicale infectate înseamnă, de asemenea, aproape 0,3 la sută dintre angajații din domeniul sănătății din Italia au infectaţi cu coronavirus.
„Nu mai vorbim: protejăm în mod adecvat pe cei care trebuie să ne protejeze”, a cerut Cartabellotta aseară.
Italia a înregistrat ieri un record de 4.207 de infecții și 475 de decese noi cauzate de virus, ceea ce a dus la extinderea perioadei de blocare a întregii ţări.
Primul ministru Giuseppe Conte a avertizat acum că măsurile de carantină „trebuie extinse peste termenul lor inițial”. Unele trebuiau expire inițial miercurea viitoare.
Un român stabilit în Italia de 20 de ani a transmis un mesaj cutremurător, în contexul pandemiei de coronavirus.
Geanina Lungu, cunoscuta prezentatoare de la România TV, a făcut publică mărturia cutremurătoare a unui român stabilit de aproape 20 de ani în Italia. Reamintim că Italia este ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.
„Lumea nu ia în serios ceea ce se întâmplă. Pare un film, dar nu este un film, este realitatea.
Am ajuns într-un moment în care aici aud la fiecare 5 minute că trece salvarea. La fiecare cinci minute se face pielea găinii pentru că este aşa o linişte bizară între două salvări. Nu am auzit-o până acum. Nu este nimeni pe stradă, toată lumea este băgată în casă şi la fiecare 5 minute trece câte o salvare.
Încep oamenii să moară. Vecinul de acolo, vecinul din partea cealaltă. Vine salvarea, îi ia şi nu se mai întoarce.
Problema pare aşa de departe până nu o trăieşti lângă tine. Şi îţi dai seama că ceea ce se întâmplă nu e în China, nu-i în Bangladesh. E aici lângă tine.
Spitalul din Bergamo e supra plin de oameni, foarte mulţi mor pentru că nu mai pot să fie ajutaţi cu ventilatoare. Una e când vin 20 pe zi şi reuşeşti să îi tratezi. Alta e când vin 2.000 sau 3.000 sau 1.000. Unde îi bagi pe toţi? Se face un triaj. Adică la urgenţe se decide. Se decide cine moare şi cine trăieşte. Sunt foarte mulţi în vârstă care nu mai au nicio şansă. Nu au ventilatoare. Şi începe vârsta să scadă. Cei care mor sunt părinţii, sunt bunicii cuiva.
Vezi 12 pagini de morţi. Unde fiecare bucăţică este o persoana care s-a dus. Care a plecat acum trei zile şi nu mai ajunge acasă. E şocant când vezi că la cimitir la Bergamo sunt atât de multe sicrie de nu ai unde să le pui. Lumea primeşte mesaj acasă: părintele care a fost luat cu salvarea… vă rugăm să veniţi peste 15 zile să ridicaţi cenuşa. La crematoriu este coadă…
Foarte multe persoane, cunoştinţe de ale noastre ne trimit ce scriu medicii care sunt acolo, în spitale, infirmierele. Se moare. Doar în zona mea ieri au fost 202 persoane moarte. Oamenii îşi dau seama că mor. Cei mai mulţi plâng, cei mai mulţi vor să vorbească ultima data cu copiii, cu nepoţii. Infirmierele le dau telefoanele lor şi înregistrează sau sună video ca să apuce să le spună ce au.
Începe să-mi fie frică, încep să fiu panicat. Am trei copii mici. Dacă mie mi se întâmplă ceva, ce fac ei? Cum va fi ziua de după? Ne va schimba pe toţi. Goana asta după bunăstare este nimic, este ploaie în vânt. Ce contează cel mai mult e sănătatea. Începi să apreciezi fiecare chestie. De la liniştea care se aude la stelele care nu se mai vedeau din cauza smogului. La copii… că… numai muncă, acasă, muncă, acasă…„