Alexandru are 4 ani şi este un copil vesel. A suferit trei intervenţii chirurgicale, însă urmele dramei prin care a trecut la doar trei zile de la naştere au rămas încă pe chipul şi trupul lui.
„Au fost iniţial două operaţii. În urma cu puţin timp, a fost din nou la spital, a fost operat la mânuţă, pentru că nu o mai putea mişca. Ea crescuse şi a trebuit să-i dea drumul şi la piele. În aprilie, vom merge din nou la spitalul Grigore Alexandrescu. Domnul doctor ne-a spus că trebuie operat la cap, acolo unde a avut o altă zonă arsă”, a povestit George Dragomir, tatăl micuţului, pentru wowbiz.ro.
În noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, Gabriel Alexandru Dragomir, în vârstă de trei zile, internat în cadrul Secţiei de neonatologie a Maternităţii Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”, a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului în timp ce se afla într-un incubator, în cursul unei proceduri de fototerapie, ca urmare a diagnosticării cu icter de către medicul specialist. Procurorii au stabilit că din cauza supra aglomerării incubatoarelor, Emilia Baron, asistentă medicală la Secţia de neonatologie, a pus câte doi nou-născuţi în fiecare incubator, fără a raporta în prealabil funcţionarea defectuoasă a aparatului.
După trei ani de procese, judecătorii au decis ca părinţii micuţului Alexandru să primească 200.000 de euro daune morale pentru trauma prin care au trecut.
Părinţii nu au primit până acum decât 10 mii de euro, bani din asigurarea asistentei.
„Ce i s-a întâmplat, nu i s-a întâmplat în trei ani sau în şase ani. S-a întâmplat într-o singură noapte şi a suferit aproape trei luni de zile. Nu are rost să fim bătaia lor de joc. Nimeni nu a venit la noi să ne întrebe cel puţin de el, să ne spună „ne pare rău” sau „îmi cer scuze”, a declarat mama băiatului pentru România TV.
Găsită vinovată pentru neglijenţă, asistenta a primit trei luni de închisoare cu suspendare. Ea şi inginerii care ar fi trebuit să supravegheze funcţionarea aparatelor, au fost obligaţi să plătească în solidar cu spitalul 200.000 de euro familiei.
Banii nu au venit însă, iar spitalul spune că prioritară a fost achitarea amendei penale, de 300 de mii de lei. Reprezentanţii unităţii au cerut în instanţă oprirea executării silite.