Asigură-te că micuţul e pregătit să fie îngrijit de altcineva, departe de casă. Înainte de a-l lăsa exclusiv pe mâna bunicilor, du-l de câteva ori în vizită la ei, ca să se familiarizeze cu mediul respectiv. Trebuie să ai certitudini şi în tabăra cealaltă. Sunt bunicii în stare să facă faţă unui prichindel iute ca arginul viu? Este casa lor adaptată pentru un sejur prelungit al micuţului? Pot fi tot timpul cu ochii pe el, ca să evite eventualele accidente domestice? Ştiu cum să acţioneze în caz de urgenţă?
Programează din timp vacanţa la bunici, pentru a avea timp să-l obişnuieşti pe prichindel cu ideea. Povesteşte-i despre toate minunăţiile pe care le va face acolo – unde o să se ducă, ce o să vadă, cum şi cu cine o să se distreze în absenţa ta… Eventual, arată-i fotografii pentru a-ţi argumenta spusele. Dă-i şansa să se adapteze progresiv, chiar dacă îi ştie bine pe mamaie şi tataie. Lasă-l acolo, fără tine, mai întâi 24 de ore. Dacă totul decurge fără incidente, mai lasă-l 2 zile … şi apoi poţi răsufla uşurată.
Oricât de departe ai fi de copilul tău, nu uita că s-a inventat telefonul mobil. E suficient un apel pe zi pentru a afla de la bunici ultimele ştiri, legate de modul în care copilul s-a adaptat la noul său mediu. Dacă micuţul refuză să se joace sau să mănânce, plânge fără încetare, nu acceptă să fie consolat, înseamnă că îţi lansează un semnal, căruia ai face bine să-i dai ascultare. Iar dacă, la întoarcere, odorul nu se arată atât de entuziasmat că te vede, nu intra la idei. Nu e supărat pe tine, are doar nevoie de ceva timp ca să se reobişnuiască cu prezenţa ta.
Cele mai bune remedii pentru arsuri solare.