Toba reprezintă un aliment „vedetă” care se regăsește des pe mesele românilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Iată cât a ajuns să coste un singur kilogram de tobă în Mega Image, Cora și Carrefour!
De necrezut cât a ajuns să coste un pachet de unt în supermarket-uri. Este mai scump chiar și decât carnea de porc
În ultimul an, prețurile la alimente au crescut excesiv, iar buzunarele românilor au fost afectate. Pe lângă acestea, se mai adaugă și sumele pe care le au de plătit la facturi sau pentru alte servicii. Cum sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, românii ies în număr cât mai mare la cumpărături, pentru a-și face „provizii”. Printre alimentele pe care le achiziționează, pentru masa de Crăciun, de pildă, se află și toba.
Cât costă un kilogram de tobă la Mega Image?
Persoanele care doresc să își facă cumpărăturile de la Mega Image și își doresc să achiziționeze și câteva sute de grame de tobă, pot alege din mai multe tipuri. De pildă, o sută de grame de tobă costă 5,93 lei. Un kilogram ajunge să coste 59,30 de lei.
Un kilogram de tobă se poate cumpăra cu 59,30 de lei de la Mega Image
Cât costă un kilogram de tobă în Cora?
Un kilogram de tobă costă, în Cora, între 43,79 de lei și 52,39 de lei. Pentru cei care doresc toba clasică, prețul este de 4,90 lei pentru o sută de grame. Toba de curcan costă 5,24 lei, tot pentru o sută de grame, sau 4,38 lei, depinzând de la brandul de la care cumperi, scrie cancan.ro
Carne de porc, cel mai bun preţ. Cât costă ceafa de porc la Carrefour, Cora și Mega Image
Toba poate fi achiziționată și din Cora
În Carrefour, o sută de grame de tobă costă 5,10 lei (51 de lei/kilogram). Astfel, persoanele care doresc să se înfrupte din acest aliment-„vedetă” al sezonului îl pot achiziționa la diferite prețuri, în marile lanțuri de supermarketuri sau hipermarketuri.
Dezvăluirea unui măcelar înainte de Sărbătorile de iarnă: „Când vedem cancer în carnea de porc, nu se aruncă!”
Tobă de casă ca la bunica (REŢETĂ)
INGREDIENTE:
PREPARARE:
Mi-am pregătit toate ingredientele la îndemână. Am pârlit piciorul şi urechea şi le-am clătit cu apă rece. Limba se fierbe cu membrana, această o voi scoate foarte uşor imediat după ce am orit focul.
Am pus la fiert toată gama de organe şi cărnuri (cu excepţia rinichilor) pe care am înşirat-o la ingrediente, adăugând 1 linguriţă boabe de piper, 1 lingură sare, 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi foi de dafin. Le-am fiert cam 1 oră, din momentul în care au dat în primul clocot. Rinichii se vor fierbe separat, pentru a nu tulbura apa, dar şi pentru că au timp de fierbere mai mic.
După ce s-au fiert rinichii de porc şi cărnurile, le-am scos din apă şi le-am lăsat să se răcească. NU ARUNC ZEAMA!
Încep în primul rând curăţatul limbii de porc cât este fierbinte şi se îndepărtează uşor membrana. Ştiu, frige, dar rezist! Am avut grijă să curăţ carnea de pe oasele de pe picior, fără să ajungă în castronul cu carne oase mari sau mici.
Am tocat totul în cuburi de mărime mică spre medie (1.5-2 cm) şi în cuburi mai mari (3-4 cm). Am condimentat cu sare şi piper măcinat. Am pus 3 căţei de usturoi pisaţi în zeama în care au fiert cărnurile, am amestecat bine, apoi am strecurat-o şi am turnat 3-4 polonice de zeamă peste carne.
Am umplut stomacul cu această compoziţie, am cusut deschizătura, apoi am fiert toba încă 30-40 de minute. Dacă vă este teamă că se rupe cusătura puteţi lega gaura cu sfoară făcând un nod strâns, dublu.
Înţepam din când în când cu un ac toba, în partea de sus, pentru a nu se crea presiune, ceea ce va duce la ruperea stomacului – dar faceţi acest lucru cu grijă, să nu iasă zeama din tobă.
PONT: Puteţi pune toba la fiert într-un dres nou, aşa cum se procedează cu ouăle de paşte, pentru a evita spargerea acesteia.
După ce s-a fiert, am scos-o din oală şi am pus-o pe un fund de lemn curat fără mirosuri împrumutate de la alte mâncăruri (mă gândesc la fundurile pe care s-a tocat ceapă sau s-a curăţat peşte).
Peste toba de porc se pune alt fund de lemn şi o greutate. Va sta aşa peste noapte la rece, cu greutatea pe ea.
Ştiu, pare treabă migăloasă şi consumatoare de timp, dar merită!!!
Toba de casă este tare bună! O puteţi mânca cu muştar sau hrean proaspăt ras amestecat cu puţin oţet şi smântână.