După arestarea Elenei Udrea în Costa Rica, fiica ei, Eva Maria, a rămas în grija tatălui ei, Adrian Alexandrov, şi a bunicii materne.
Adrian Alexandrov spunea săptămâna trecută, într-un interviu, că Elena Udrea nu se aştepta sub nicio formă să fie ridicată de pe stradă, mai ales că în urmă cu câteva luni Alina Bica fusese în audienţă la şeful Interpol Costa Rica, pe care l-a asigurat de colaborarea lor şi a lăsat datele lor de contact. De asemenea, Alexandrov a spus că „acţiunea stradală” a Interpol le-a pus în pericol siguranţa lui şi a fetiţei, care pot deveni „o ţintă” în orice moment, în condiţiile în care presa scrie că Elena Udrea are milioane de euro în conturi.
„Acţiunea celor de la Interpol le-a expus foarte mult pe Elena Udrea şi Alina Bica. În presă s-a vorbit despre faptul că cele două au averi de milioane de euro, iar acum toată lumea ştie cum arată, unde locuiesc (…) Gândiţi-vă cât mă mai simt eu în siguranţă. Eu şi mai ales fetiţa putem deveni o ţintă în orice moment”, a mai afirmat logodnicul Elenei Udrea.
Alexandrov a mai spus că se duce zilnic la închisoare pentru a lua lapte pentru copil, dar pe Elena Udrea o poate vizita doar în weekend, sâmbăta sau duminica.
El a mai susţinut că Elena Udrea suferă foarte mult după copil: „Elena suferă foarte mult după copil, pentru că s-a chinuit mult să îl aibă, iar copilul este dependent de mamă şi ea ar trebui să fie lângă el (…) Nu este într-o stare foarte bună (Elena Udrea – n.r.), a fost despărţită de copil”.
El a mai susţinut că Elena Udrea şi Alina Bica stăteau într-un apartament cu trei camere în Costa Rica.
„S-a vorbit mult în România despre faptul că locuiesc într-o vilă luxoasă, într-un complex, cu maşini de lux (…). Vă spun că amândouă locuiesc într-un apartament de trei camere”, a mai spus logodnicul Elenei Udrea.
Ofiţerii de la investigaţii judiciare din San Jose au anunţat că rata criminalităţii în 2017 a ajuns la 10,9 la 100.000 locuitori, cea mai mare din ”istoria acestei naţiuni”. Procentajul este uriaş pentru o ţară de 5.000.000 locuitori, considerată până acum printre cele mai sigure din America Latină.
World Health Organisation consideră ca o rată a criminalităţii mai mare de 10 la 100.000 locuitori poate fi considerată ”pandemică”. Spre comparaţie, în Statele Unite, rata criminalităţii este de 4,9 iar în America de Sud media este de 5,3 la 100.000 locuitori.