„În calitate de judecător al Curții Constituționale, am formulat mai multe opinii separate, dintre care menționez cea pentru menținerea drepturilor foștilor deținuți politici și cea împotriva menținerii prezentei dobândiri licite a averii. Am votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale partidului care m-a propus ca judecător CCR, PDL”, afirmă Motoc, în comunicat. Judecătoarea face referire şi la plângerea privind incompatibilitatea sa. „La 27 iunie 2012, s-a depus plângere referitoare la incompatibilitatea mea, plângere care ulterior a fost retrasă de la Curtea Constituțională, dar nu și de la ANI. La 2 august 2012, ANI m-a anunțat că sunt compatibilă și că nu există temeiuri pentru o plângere de incompatibilitate împotriva mea”, arată Motoc, în acelaşi comunicat.
Iulia Motoc mai spune că, „în ciuda presiunilor, intimidărilor, hărțuirilor și defăimărilor” la adresa ei, va continua, „ca și până acum”, să aplice legea.
„Atacurile împotriva justiției constituționale și judecătorilor Curții Constituționale continuă. Amenințările, defăimarea și hărțuirea mea, în calitate de judecător al Curții Constituționale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 și a altor publicații, in particular celor ce aparțin Grupului Intact. Deși aceste afirmații au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilității mele ca judecător al Curții Constituționale”, susţine Motoc, în acelaşi comunicat.
Judecătoarea CCR subliniază, totodată, că îşi rezervă dreptul să acționeze în instanță posturile de televiziune și publicațiile care au procedat la „defăimări și amenințări” ce i-au creat, susţine ea, „mari prejudicii morale”.În acelaşi comunicat, judecătoarea prezintă informaţii legate de studiile şi cariera sa, subliniind că nu a fost niciodată membru al unui partid politic.